Nemzetközi foci

Ki érti ezt: a fehérorosz nők nem focizhatnak, a férfiak igen

Érdekes döntést hozott a fehérorosz labdarúgó szövetség: az eredetileg csütörtökön induló női bajnokságot felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, a férfi liga viszont folytatódhat.

A világon szinte mindenhol felfüggesztették a bajnokságokat, kivételt képez Fehéroroszország, ahol javában rendeznek meccseket. Ennek tükrében érdekes bejelentést tett a szövetség vezetősége. A sports.yahoo.com arról számolt be, hogy az eredetileg csütörtökön induló női bajnokságot a koronavírus-járvány miatt felfüggesztik. Indoklásként az szerepel, hogy a hölgyek közül többen is érintkezhettek megfertőzött emberekkel.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök korábban több furcsa megnyilatkozást is tett már a járvánnyal kapcsolatban, például kifejezetten ellenezte a zárt kapus mérkőzések rendezését. Szergej Kovalcsuk sportminiszter egy tévéinterjúban azt emelte ki, hogy szó sem lehet a bajnokság felfüggesztéséről.

A fehérorosz bajnokságban egyébként drámaian visszaesett a nézőszám, a tavalyihoz mérten hetven százalékkal kevesebben járnak meccsre. A klubok szurkolói csoportjai közül többen is bojkottot szerveztek, így tiltakozva a helyzet ellen.

Ugyanakkor egyre több külföldi televíziós társaság érdeklődik a fehérorosz bajnokság közvetítési jogának megvásárlása iránt, ez pedig hatalmas bevétel lehet mind a szövetségnek, mint pedig a csapatoknak.

A ligában eddig négy fordulót rendeztek, több, igencsak meglepő eredmény született a találkozókon.

Az angol portál arról számolt be, hogy szerdán 3728 új vírus fertőzöttet regisztráltak, 36-an pedig meghaltak a járvány következtében.

 

 

 

 

 

Kiemelt kép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik