Nemzetközi foci

A rókákhoz tart az Atalanta belga válogatott védője

A nagyszerű szezont produkáló Atalanta több futballistája iránt is élénk az érdeklődés a játékospiacon. A belga válogatott védőre az angol Leicester (is) lecsapna.

Az idei olasz bajnokságnak is üde színfoltja az Atalanta, amely nemcsak a Serie A-ban, hanem a Bajnokok Ligájában is remekelt. Gian Piero Gasperini, a bergamói együttes vezetőedzője nagyszerű csapatot rakott össze, a gárda totális támadófutballt játszik, 25 mérkőzésen 70 gólt termeltek a bajnokságban Duvan Zapatáék.

Az idei sikerekből viszonylag kisebb szerepet vállalt a korábban alapembernek számító Timothy Castagne. A belga válogatott bekk idén csak 14-szer lépett pályára a bajnokságban, akkor is zömében csereként, igaz, így is összehozott egy találatot és kiosztott két gólpasszt, emellett a BL-ben is eredményes volt egyszer. A futballista 2017-ben a Genk együttesétől érkezett Bergamóba, és négyéves szerződést írt alá az Atalantával. A klub, amennyiben pénzt szeretne kapni a focistáért, az idén nyáron kellene, hogy eladja.

Jelentkezőből nincs is hiány, korábban a Napoli érdeklődött a jobblábas játékosért, ám ezúttal a Leicester menedzsere, Brendan Rodgers jelezte, hogy szívesen leigazolná a belgát. A transfermarkt.com 16 millió euróra taksálja a futballista árát, ám az olaszok 20 millió eurónál kevesebbért nem válnának meg Castagnetől.

Az angol és az olasz bajnokságot is felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, a Leicester a 3., az Atalanta a 4. helyen áll a tabellán.

 

 

Kiemelt kép: Sergei SUPINSKY / AFP 

Olvasói sztorik