Nemzetközi foci

Egy hónapon belül indulhat a Serie A

Május elején edzésbe állhatnak az olasz élvonalbeli csapatok, a bajnokság pedig a hónap végén folytatódhat, zárt kapuk mellett, erről nyilatkozott Giovanni Rezza, a Közegészségügyi Hivatal járványszakértője.

Ha nem romlik a helyzet Olaszországban a koronavírus-járvány miatt, úgy a Serie A-s csapatok május 4-étől edzésbe állhatnak, természetesen szigorú egészségügyi feltételek betartása mellett. Erről a www.football-italia.net számolt be. Az olasz labdarúgó szövetség partner a kezdeményezésben, és betartat minden szükséges protokollt, amelyet az egészségügyi hivatal előír a csapatok és a játékosok számára.

Az újrakezdés nyilván rejt magában kockázatot, a célunk az, hogy az iránymutatásainkkal a minimálisra csökkentsük azt

– fogalmazott Giovanni Rezza, példaként említve, hogy a futballistákat, a vezetőket és a stáb tagjait folyamatosan vizsgálják majd.

A tervek szerint a csapatok kvázi elkülönítve, karanténban készülnének egy-egy edzőközpontban, a mérkőzéseket pedig zárt kapuk mögött rendeznék meg.

A Serie A küzdelmeit március elején függesztették fel, a csapatok 26 fordulót játszottak le. Az élen a Juventus áll, előnye mindössze egy pont a Lazioval szemben.

 

 

Kiemelt kép: Vincenzo PINTO / AFP 

Olvasói sztorik