Nemzetközi foci

Walter Zenga kurta-furcsa szárd kalandja

A Cagliarinál március elején nevezték ki Walter Zengát vezetőedzőnek, de lapértesülések szerint a következő szezont már Fabio Liveránival képzelik el a szárdok.

Nem feltétlenül lesz sikertörténet Walter Zengának, a Cagliari vezetőedzőjének életében a 2020-as esztendő. A Cagliari nagyszerűen kezdte a bajnokságot Rolando Maran irányításával, ám 2019. december 2-a után képtelenek voltak győzni a Serie A-ban. A sorozatban megvívott 11 nyeretlen mérkőzést követően fogyott el a klubvezetés türelme. Március 1-jén a Roma nyert 4-3-ra a szigeten, ez után menesztették a korábban a Chievónál ténykedő szakembert.

Sokáig nem keresték az utódot a piros-kékeknél, a választásuk Walter Zengára esett. Az 59 éves, egykoron remek kapus vezetőedzőként már tucatnyi csapatnál megfordult, legutóbb a Serie B-s Veneziánál dolgozott. A koronavírus-járvány miatt március elején felfüggesztették a bajnokságot, így tétmeccsen még nem ülhetett a szárdok kispadján Zenga.

A Sky Sport Italia arról számolt be, hogy a következő szezont már Fabio Liverani irányításával kezdené meg a Cagliari. Liverani jelenleg a bennmaradásért harcoló Lecce vezetőedzője, az egykori Lazio-középpályás két év alatt két osztályt lépett felfelé, nagy bravúrt végrehajtva a sárga-piros együttessel.

A Lecce jelenleg a 18., kieső helyen áll a Serie A-ban, a Cagliari a 12. Fabio Liverani szerződése 2022 nyaráig szól, ám ha kiesne a Lecce a legmagasabb osztályból, nem gördítenének akadályt a vezetőedző távozása elé.

 

Kiemelt kép: Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik