Nemzetközi foci sport

Walter Zenga kurta-furcsa szárd kalandja

A Cagliarinál március elején nevezték ki Walter Zengát vezetőedzőnek, de lapértesülések szerint a következő szezont már Fabio Liveránival képzelik el a szárdok.

Nem feltétlenül lesz sikertörténet Walter Zengának, a Cagliari vezetőedzőjének életében a 2020-as esztendő. A Cagliari nagyszerűen kezdte a bajnokságot Rolando Maran irányításával, ám 2019. december 2-a után képtelenek voltak győzni a Serie A-ban. A sorozatban megvívott 11 nyeretlen mérkőzést követően fogyott el a klubvezetés türelme. Március 1-jén a Roma nyert 4-3-ra a szigeten, ez után menesztették a korábban a Chievónál ténykedő szakembert.

Sokáig nem keresték az utódot a piros-kékeknél, a választásuk Walter Zengára esett. Az 59 éves, egykoron remek kapus vezetőedzőként már tucatnyi csapatnál megfordult, legutóbb a Serie B-s Veneziánál dolgozott. A koronavírus-járvány miatt március elején felfüggesztették a bajnokságot, így tétmeccsen még nem ülhetett a szárdok kispadján Zenga.

A Sky Sport Italia arról számolt be, hogy a következő szezont már Fabio Liverani irányításával kezdené meg a Cagliari. Liverani jelenleg a bennmaradásért harcoló Lecce vezetőedzője, az egykori Lazio-középpályás két év alatt két osztályt lépett felfelé, nagy bravúrt végrehajtva a sárga-piros együttessel.

A Lecce jelenleg a 18., kieső helyen áll a Serie A-ban, a Cagliari a 12. Fabio Liverani szerződése 2022 nyaráig szól, ám ha kiesne a Lecce a legmagasabb osztályból, nem gördítenének akadályt a vezetőedző távozása elé.

 

Kiemelt kép: Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!