Nemzetközi foci

Lipcsében találhat otthonra a cseh csatár

A Sampdoriánál nyújtott teljesítményével szerzett hírnevet magának Patrik Schick, akit a Roma igazolt le. Ma már a Leipzig kölcsönjátékosa, és jó eséllyel marad is a fehér-pirosaknál.

A Sparta Praga együttesétől igazolt a Serie A-ban szereplő Sampdoria együtteséhez Patrik Schick még 2016-ban, az első olasz idényében pedig szédületesen teljesített a 190 centiméter magas center. Nem is okozott különösebb meglepetést, hogy az AS Roma előbb kölcsönben, majd végleg megvásárolta a csatárt.

A fővárosiaknál viszont már nem tudta megismételni korábbi produkcióját a válogatott focista, igaz, sokat is volt sérült a játékos. Az előző évadban 32 meccsen csak öt gólt ért el a cseh, amely valóban nem túl veretes produktum egy csatártól. Tavaly szeptember elején a Bundesligában szereplő Red Bull Leipzig vette kölcsön Schicket, és a játékos újra régi formáját mutatta. Noha a sérülések itt sem kerülték el eleinte a 24 esztendős játékost, 15 bajnokin hét találatot jegyzett, kiosztott két gólpasszt, emellett pályára lépett a Bajnokok Ligájában is.

A calciomercato.com arról számolt be, hogy a lipcsei együttes minden bizonnyal élhet opciós vásárlási jogával, azaz végleg szerződtetné a cseh támadót az olaszoktól. A hírek szerint 29 millió euró lenne az átigazolási díj, mivel a fehér-pirosak jó eséllyel ott lesznek a jövő évi Bajnokok Ligája főtáblán.

A koronavírus-járvány miatt a Bundesliga küzdelmeit is felfüggesztették, a Red Bull Leipzig jelenleg a 3. helyen áll. Érdekesség, hogy a gárda utolsó találatát épp Schick szerezte március elsején, akkor a gólja pontot ért a Bayer Leverkusen ellen.

 

Kiemelt kép: JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik