Nemzetközi foci sport

Havertznak fontos, hogy ki lesz majd az edzője

A koronavírus-járvány elterjedése előtt szinte biztosra lehetett venni, hogy Kai Havertz távozik a Bayertől, ám a jelenlegi helyzetben nem kizárt, hogy még egy szezont marad Leverkusenben a támadó.

A német futball egyik legnagyobb reménysége minden bizonnyal már most nyáron eligazolt volna a Bayer Leverkusentől, ám a koronavírus-járvány a transzferekre, az átigazolási időszakra is hatással van. A Sport Bildnek nyilatkozott a kérdésben a Kai Havertz, aki leszögezte: elérkezettnek látja az időt, hogy váltson, hogy egy nagy döntést hozzon meg karrierjében.

Ugyanakkor Rudi Völler, a Leverkusen sportigazgatója épp a kialakult kusza helyzet miatt úgy fogalmazott, hogy akár még egy esztendőre meg tudják tartani a klasszis focistát. Mindenesetre nem lesz könnyű dolga a klubnak, hiszen a Bayern München, a Barcelona, a Real Madrid, valamint a Liverpool is vinné a válogatott játékost.

Havertz parádés szezont fut, 22 Bundesliga-mérkőzésen hat találatot jegyzett, kiosztott öt gólpasszt, emellett a Bajnokok Ligájában, majd az Európa Ligában is abszolút alapembernek számított.

Havertz csapatváltása előtt döntő tényező lesz, hogy leendő együttesénél ki lesz a vezetőedző, mert mint fogalmazott: rengeteget számít, hogy menyire tudnak majd együtt dolgozni. Pozitív példaként említette Peter Boszt, a Bayer jelenlegi trénerét.

Kai Havertzet 2022 nyaráig köti érvényes szerződés a Leverkusenhez, a transfermarkt.com 81 millió euróra taksálja a hétszeres válogatott árát.

A Bayer az 5. helyen áll a felfüggesztett Bundesligában, a legutóbbi bajnokiján, március 7-én 4-0-ra verték a Frankfurtot, Havertz pedig betalált a mérkőzésen.

 

 

 

 

Kiemelt kép: ANDY BUCHANAN / AFP 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!