Nemzetközi foci

Havertznak fontos, hogy ki lesz majd az edzője

A koronavírus-járvány elterjedése előtt szinte biztosra lehetett venni, hogy Kai Havertz távozik a Bayertől, ám a jelenlegi helyzetben nem kizárt, hogy még egy szezont marad Leverkusenben a támadó.

A német futball egyik legnagyobb reménysége minden bizonnyal már most nyáron eligazolt volna a Bayer Leverkusentől, ám a koronavírus-járvány a transzferekre, az átigazolási időszakra is hatással van. A Sport Bildnek nyilatkozott a kérdésben a Kai Havertz, aki leszögezte: elérkezettnek látja az időt, hogy váltson, hogy egy nagy döntést hozzon meg karrierjében.

Ugyanakkor Rudi Völler, a Leverkusen sportigazgatója épp a kialakult kusza helyzet miatt úgy fogalmazott, hogy akár még egy esztendőre meg tudják tartani a klasszis focistát. Mindenesetre nem lesz könnyű dolga a klubnak, hiszen a Bayern München, a Barcelona, a Real Madrid, valamint a Liverpool is vinné a válogatott játékost.

Havertz parádés szezont fut, 22 Bundesliga-mérkőzésen hat találatot jegyzett, kiosztott öt gólpasszt, emellett a Bajnokok Ligájában, majd az Európa Ligában is abszolút alapembernek számított.

Havertz csapatváltása előtt döntő tényező lesz, hogy leendő együttesénél ki lesz a vezetőedző, mert mint fogalmazott: rengeteget számít, hogy menyire tudnak majd együtt dolgozni. Pozitív példaként említette Peter Boszt, a Bayer jelenlegi trénerét.

Kai Havertzet 2022 nyaráig köti érvényes szerződés a Leverkusenhez, a transfermarkt.com 81 millió euróra taksálja a hétszeres válogatott árát.

A Bayer az 5. helyen áll a felfüggesztett Bundesligában, a legutóbbi bajnokiján, március 7-én 4-0-ra verték a Frankfurtot, Havertz pedig betalált a mérkőzésen.

 

 

 

 

Kiemelt kép: ANDY BUCHANAN / AFP 

Olvasói sztorik