Nemzetközi foci

Átszervezéssel és jogi szankciókkal válaszolt lemondó igazgatóinak a Barca

Az FC Barcelona háza táján nagy a káosz, miután hat igazgatósági tag lemondott a posztjáról pénteken. A klub négy alelnökéből kettő, Emili Rousaud és Enrique Tombas állt fel pénteken, őket követte az igazgatók közül Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia és Maria Texidor, és lépésükkel együtt mihamarabbi elnökválasztást sürgettek.

Hat vezetőségi tag mondott le egyszerre az FC Barcelonánál
Elégedetlenek azzal, amerre a klub tart, ezért hoztak drasztikus döntést.

A hat vezetőségi tag szerint a vezetés nem tudja kezelni a koronavírus-járvány okozta pénzügyi gondokat, valamint elfogadhatatlannak tartják, hogy korábbi sajtóhírek szerint Josep Maria Bartomeu elnök egy céget kért fel arra, hogy a közösségi médiában jobb színben tüntesse fel a munkásságát, lehetséges ellenlábasait pedig lejárassa.

Az FC Barcelona a közleményében jelzi, hogy jogi lépéseket tesz Rousauddal szemben azokért az állításokért, amelyekkel “súlyosan rombolta a klub megítélését”.

A katalánok keddi közleménye szerint azonban sikerült megoldani a váratlan helyzetet egy alapos belső átszervezéssel.

Javier Bordas felel menedzserként az élvonalbeli labdarúgócsapatért, Xavier Vilajoana pedig a Barca B-ért, az utánpótlás együttesekért és a női futballért

– áll a tájékoztatóban, amely kitér arra is, hogy Joan Blade, aki a kosárlabdacsapatokat felügyeli, ezentúl a Barcelona ügyleteinek kontrolljával és átláthatóságával megbízott testületet is vezeti.

Jordi Moix gazdasági alelnöki kinevezése mellett a Pau Vilanova és Oriol Tomas kettős is alelnöki pozíciót kapott, a vezetőség titkára Marta Plana, kincstárnoka pedig David Bellver lett.

Kiemelt kép: Lluis Gene /AFP

Olvasói sztorik