Nemzetközi foci

Rakitic: Nem egy zsák krumpli vagyok

Ivan Rakitic, az FC Barcelona horvát labdarúgója úgy készül, hogy kitölti a jövő nyárig szóló szerződését a katalán klubnál, de ha mégis előbb – akár már idén – szakítanak, az az ő döntése lesz.

A 32 éves középpályás a Mundo Deportivo sportlapnak adott nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy nemcsak az elmúlt hetekben, hanem két éve folyamatosan ír a sportsajtó az idő előtti távozásáról.

„Én mindig azt mondtam, hogy a Barcelonában játszani számomra tökéletes helyzet” – közölte. Hozzátette, a Barcelonában már öt nagyszerű évet tudhat maga mögött, amelyből szerinte a legutóbbiban ment neki a legjobban a játék. A 2019/20-as idény első része viszont nagyon furcsán alakult számára, kellemetlen és meglepő dolgokkal.

Előfordult, hogy olyanok történtek velem, amikre nem találtam magyarázatot. De elfogadtam, hogy ilyenek is megtörténhetnek, amiket nem értek, csak egyszerűen el kell fogadjak. Remélem, kitöltöm a szerződésem hátralévő részét, de most az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban fejezzük be ezt az idényt. Akkor majd mindent átgondolok, és ha mégis megszűnik a szerződésem, az végső soron az én döntésem lesz

– nyilatkozta a világbajnoki ezüstérmes labdarúgó.

Hozzáfűzte, ő sem érti, miként lett kulcsemberből kiegészítő játékos, és erre azok sem tudtak magyarázattal szolgálni, akiknek a véleményére kíváncsi volt. Kifejtette, elképzelhetőnek tartja, hogy ezt a helyzetet az idézte elő, hogy tavaly nyáron sem akarta elhagyni a klubot, a vezetőknek viszont más terveik voltak, írja az MTI.

Barca-mezben régen nem varázsolt ekkorát senki
Nem véletlen a csaknem hárommilliós Instagram-tábor.

Bár a horvát játékost kapcsolatba hozták angol és olasz klubokkal is, Rakitic esetében leggyakrabban volt együttesét, a Sevillát emlegetik, mint következő állomáshelyet, miután nem akarja elhagyni a spanyol élvonalat.

Nem egy zsák krumpli vagyok, amivel bármit meg lehet tenni. Velem mindenről lehet beszélni, de a legfontosabb számomra, hogy olyan helyen legyek, ahol szeretnek és tisztelnek, én pedig a családommal együtt jól érzem magam. Örülök, ha itt tudok maradni, de ha nem, akkor magam akarok dönteni a sorsomról, ne más tegye meg helyettem

Rakitic elárulta, természetesen különös szeretettel gondol a Sevillára, és álmai között szerepel, hogy karrierje során még felhúzza a csapat mezét.

„Ez azonban jelenleg nem csak az én döntésemen múlik, mert több összetevő van. A Sevillánál mindenki tudja a telefonszámomat, de még nem hívtak. Még a születésnapomon sem, pedig a közelmúltban volt”.

A 106-szoros válogatott játékos elárulta, hogy a Barcelonánál egyelőre nem döntöttek arról, mikor indulnak újra az edzések – a LaLiga csapatai közül elsőként a Real Sociedad áll munkába, kedden.

A szezon esetleges nyári befejezéséről azt mondta, hogy a hőség nem jelenthet számukra akadályt, és hiába szeretnének nézők előtt játszani, a zárt kapus verziót el kell fogadniuk, arra a döntésre nincs ráhatásuk.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto