Nemzetközi foci

Ha mennie kell, Rakitic visszatérne Sevillába

Búcsút int Barcelonának a horvát vb-ezüstérmes?

Egyre inkább úgy tűnik, hat idény után Ivan Rakitic búcsút int Barcelonának. Noha sajtóhírek szerint a horvát középpályás továbbra is jól érzi magát a katalánoknál, a játékpercei jelentősen csökkentek – ha csak a bajnokságot nézzük: 21 fellépésen 963 minutum – az elmúlt hónapokban.

Nemrég felvetődött, hogy a horvát középpályást tárt karokkal várja az az Atlético Madrid, ám – miként a Sport című lap is felveti – valószínűbb, hogy klubváltás esetén a Sevilla lehet a befutó. Vagyis Rakitic korábbi együttese (2010–2014). Az andalúz egyesület anyagi lehetőségei mellett a vb-ezüstérmes kevesebbet keresne a jelenleginél, ám állítólag ez nem jelentene problémát. A 32 esztendős játékost jövő nyárig köti szerződés a katalánokhoz.

Kiemelt kép: MATTEO CIAMBELLI / NURPHOTO

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!