Nemzetközi foci

Megkavarta a Barca edzőkeresését az Eb-halasztás

Ronald Koeman így csak 2021-ben lesz szabad.

Régóta emlegetik a következő Barcelona-edzőként Ronald Koemant. Az 56 éves szakember jelenleg a hollandok szövetségi kapitánya, ám a barcelonai visszatérése így is téma. Koeman 1989 és 1995 között hat éven át szerepelt a katalánoknál, ahol 1998 és 200 között segédedzőként is dolgozott.

Jelenleg Quique Setién irányítja a csapatot, de sokan átmeneti megoldásként tekintenek rá.

Messi otthagyja a Barcelonát, ha nem tér vissza Neymar
A nyáron szándékozik távozni, annak ellenére, hogy szerződése jövő év júniusáig érvényes.

Azt követően, hogy az UEFA elhalasztotta a nyári Európa-bajnokságot 2021-re, az újságírók elérték Koemant, hogy beszéljen a halasztás hatásairól, és arról is, hogy az új helyzetben vajon mikor él a záradék a szerződésében, amivel ha hívják, Barcelonába távozhat – írja az eurobarca.hu.

A záradék a szerződésemben, hogy elmehetek a Barçába, az Európa-bajnokság utánra szól. Nem merült fel semmilyen konkrét dátum, úgyhogy most ez az Eb után lehet érvényes, 2021-ben. De bárhogyan is van, egy pillanatot nem gondolkoztam most ezen. Sajnálom, hogy az Európa-bajnokságot nem most fogják lejátszani. Nagyon jó teljesítményt nyújtva jutottunk ki, jó volt a csapat dinamikája, és szeretnénk így folytatni. Megértjük a döntést, amit hoztak, és nem is lep meg. Most a legfontosabb az emberek egészsége, hogy elkerüljük a koronavírus terjedését. Most azon fogunk gondolkozni, hogy hogyan tudunk felkészülni arra a pillanatra, amikor újrakezdődnek a nemzetközi küzdelmek a fociban

– értékelt Koeman.

Kiemelt kép: Daniel MIHAILESCU / AFP

Olvasói sztorik