Nemzetközi foci

Nem adja el legjobbjait a Fiorentina

Bár Chiesa és Castrovilli iránt is élénk az érdeklődés, a klub tulajdonosa hallani sem akar a játékosok eladásáról.

Rocco Commisso, a Fiorentina tulajdonosa leszögezte: nagy tervei vannak a violákkal, és esze ágában sincs eladni kulcsjátékosait. Az amerikai üzletember új stadion építését tervezi, és reményei szerint éveken belül ismét topcsapattá válhat a firenzei társulat.

Az elmúlt hetekben egyre több híradás jelent meg azzal kapcsolatban, hogy Federico Chiesát és Gaetano Castrovillit európai elit alakulatok akarják leigazolni. A támadóért az Inter jelentkezett be, a középpályásért pedig a fél Serie A.

Gaetano Castrovili megszerzésével parádés üzletet kötött a lila-fehér együttes. Tavaly nyáron a Cremonésétől vásárolták meg a középpályást 1,8 millió euróért, a játékos pedig 2024-ig kötelezte el magát a violákhoz. Jelenleg 25 millió euróra taksálják a piaci értékét. A Serie A idei kiírásában 24 fellépésen háromszor volt eredményes, emellett kiosztott két gólpasszt is.

Ami Federico Chiesát illeti, a csatár kontraktusa 2022 nyarán lejár, így a klubnak mielőbb tárgyalásokat kellene kezdeményeznie a játékossal. Az olasz válogatott futballista 23 bajnokin szerepelt a liláknál, hat gólt szerzett, öt találatot pedig előkészített.  60 millió euróra tartják a 22 éves focista árát.

Antonio Conte, az Inter vezetőedzője elismerően szólt a támadó teljesítményéről, és annak ellenére sem mondott le a csatár megszerzéséről, hogy a firenzei klub tulajdonosa újra leszögezte: kulcsjátékosait nem adja el a Fiorentina.

A Serie A-ban az edzőváltás után valamelyest jobban megy Giuseppe Iachini gárdájának, a Fiorentina jelenleg a 13. pozíciót foglalja el a tabellán, de elszakadt a kiesőzónától.

 

 

Kiemelt kép: Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Olvasói sztorik