Nemzetközi foci

Fél Európa vinné a Milan balbekkjét

Egy év alatt megduplázódott az ára Theo Hernandeznek, akit ma már a Manchester City, a Manchester United, a Juventus, a Real és az Atletico is szerződtetne.

Tavaly nyáron 20 millió euróért érkezett az AC Milanhoz Theo Hernandez, aki pazar teljesítményével topcsapatok sorának keltette fel érdeklődését. A Rossonerinél nagyszerű produkciót nyújtott a baloldali hátvéd, aki összesen 25 tétmeccsen szerepelt Stefano Pioli alakulatában, hat találatot szerzett, emellett kiosztott két gólpasszt is.

A 22 esztendős focista fiatal kora ellenére kalandos életutat tudhat maga mögött, megfordult már az Alavesnél, a Real Sociedadnal, valamint a két fővárosi klubnál is. A Real adta el tavaly nyáron a francia és spanyol útlevéllel is rendelkező játékost.

A futballista testvére, Lucas Hernandez tavaly nyáron csatlakozott a Bayern München együtteséhez, és ennek okán a német bajnok is adott esetben beszállna a védőért folytatott versenyfutásba. A www.football-espana.net mindenesetre úgy tudja, hogy a Premier League-ben szereplő Manchester United és Manchester City is is ott van a kérők között, csakúgy, mint a PSG, a Reald Madrid és az Atletico.

Sőt, a Barcelona sem maradna le a fiatal futballistáról. Jordi Alba az első számú balhátvéd a keretben, de a nyáron igazolt Junior Firpo teljesítménye eddig messze elmarad a várakozástól.

A koronavírus-járvány miatt március elején felfüggesztették az olasz bajnokságot, az AC Milan a 7. helyről várja a folytatást. Theo Hernandez árát a transfermarkt.com jelenleg 40 millió euróra taksálja.

 

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP 

Olvasói sztorik