Nemzetközi foci sport

Mégis folytatja Zlatan, de nem biztos, hogy a Milanban

A svéd veterán támadó korábban jelezte, hogy befejezi pályafutását. Néhány nap után meggondolta magát a Milan támadója, és akár más csapatban is el tudja képzelni a folytatást.

Néhány hete, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették az olasz bajnokságot, Zlatan Ibrahimovic úgy nyilatkozott: felhagy aktív pályafutásával. Aztán jött egy nem is olyan váratlan fordulat: a Gazzetta dello Sport immár azt közölte, hogy a Milan futballistája meggondolta magát.

A lap arról számolt be, hogy a svéd válogatott akkor is marad a Serie A-ban, ha jelenlegi munkaadójával nem sikerül megállapodnia a folytatásról. A Los Angeles Galaxytól érkezett focista fél évre írt alá a Rossonerihez, kontraktusa júniusban lejár. Ivan Gazidis, a milánóiak ügyvezetője a fizetések csökkentése mellett foglalt állást a kialakult helyzet miatt, és az is befolyásolhatja Zlatan döntését, hogy Zvonimir Boban, a télen menesztett szakmai igazgató jó kapcsolatokat ápolt a svéddel.

A Milan csatára jelezte: megfelelő ajánlat esetén szívesen folytatná pályafutását valamelyik élvonalbeli olasz alakulatnál. A lassan két évtizede légióskodó center árát 3,5 millió euróra taksálja a transfermarkt.com.

Ibrahimovic a Milanban nyolc Serie A mérkőzésen háromszor volt eredményes, emellett betalált egyszer a kupában is.

 

Kiemet kép: Alberto PIZZOLI / AFP 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!