Nemzetközi foci

Május vége előtt nem lesznek spanyol meccsek

Javier Tebas, a LaLiga elnöke nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be a hírt, miszerint május végéig nem rendeznek meccseket Spanyolországban. Ugyanakkor hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy befejezzék az idei bajnokságot.

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre felfüggesztették a spanyol sporteseményeket, az országban vészhelyzetet rendeltek el április 26-áig. Kedden reggel sajtókonferenciát tartott Javier Tebas a LaLigával kapcsolatban. A liga elnöke leszögezte: jelen állás szerint kizárt, hogy május vége előtt bajnoki találkozókat rendezzenek Spanyolországban, ugyanakkor hozzátette, hogy mindent megtesznek azért, hogy a 2019-2020-as bajnoki évadot befejezzék.

Javier Tebas szerint a legvalószínűbb, hogy ha az egészségügyi hatóságok ezt engedélyezik, akkor is csak zárt kapuk mögött rendeznék meg a hátralévő összecsapásokat. Hozzátette: a La Liga is óriási anyagi károkat szenved, csakúgy, mint a csapatok.

Spanyolországban épp egy hónapja rendeztek legutóbb LaLiga mérkőzést. A csapatok 27 fordulót játszottak le, az élen a Barcelona áll, két ponttal megelőzve a Real Madridot.

 

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik