Nemzetközi foci bajnokok ligája

Befektetésnek is tuti Pasalic megszerzése

Mindenképpen él az előszerződésben szereplő vásárlási opciójával az Atalanta, amely a horvát válogatott focistát így 15 millió euróért szerezheti meg.

Csakúgy, mint tavaly, idén is üde színfoltja az európai futballnak az Atalanta együttese. Gian Piero Gasperini irányításával látványos és eredményes focit játszik a bergamói társaság, amely évek óta tudatosan építi csapatát. 2018 nyarán kétmillió euróért érkezett a kék-feketékhez Mario Pasalic, a Chelsea kölcsönben adta középpályását, ám a kontraktusban szerepelt egy 15 millió eurós kivásárlási tétel.

A focista a Hajduk Splitben nevelkedett, majd 2014-ben a londoni kékek vásárolták meg a játékjogát. Ezt követően rendre kikölcsönözte a klub a horvát futballistát, aki megfordult egyebek mellett az Elchénél, a Monacónál, a Milannál és a Szpartak Moszkvánál. Az Atalantánál eltöltött első évében nagy szerepet játszott abban, hogy a kék-feketék bronzérmet szereztek a Serie A-ban, ezzel pedig kivívták a jogot a Bajnokok Ligájában való indulásra.

A sikersztori aztán folytatódott, az Atalanta előbb bravúros körülmények között továbbjutott a csoportjából, majd a Valencia ellen kétszer is nyertek az olaszok.

Pasalic a Serie A-ban öt találatot szerzett és kiosztott öt gólpasszt is, a Bajnokok Ligájában kétszer volt eredményes, és két előkészítés fűződik a nevéhez.

A bergamói klub elöljárói döntöttek: élnek a 15 millió eurós kivásárlási lehetőséggel. A 25 éves horvát válogatott befektetésnek sem utolsó, szakírók szerint ugyanis már csaknem a dupláját éri a középpályás.

Március elején felfüggesztették az olasz bajnokságot, az Atalanta a 4. helyen áll, 25 mérkőzésen 70 találatot szereztek Duvan Zapatáék.

 

 

Kiemelt kép: Vincenzo PINTO / AFP 

Olvasói sztorik