Nemzetközi foci

Újra Real-Pool versenyfutás a brazil bekkért

A Sevilla hátvédjére hajt továbbra is a Liverpool és a Real Madrid. Mindkét sztárklub egy-egy stabil alapemberét pótolná a brazillal.

Január elején már írt arról a Mundo Deportivo, hogy a Liverpool és a Real Madrid egyaránt felfigyelt a Sevilla belső védőjére, Diego Carlosra. A 27 esztendős brazil alapembere lett az andalúz brigádnak, 25-ször lépett pályára a La Ligában, és két gólt szerzett.

A Nantes-ból tavaly nyáron érkező hátvéddel hosszú távon kalkulál Julen Lopetegui vezetőedző és a déli klub vezetői is, éppen ezért egy 2024 nyaráig szóló kontraktust írtak alá a játékossal. A szerződésben szerepel egy 75 millió eurós kivásárlási záradék, és ez most akár érdekessé is válhat. Persze, Diego Carlos lenyilatkozta, hogy hatalmas előrelépés volt számára a Sevillába igazolás, és egyelőre csak jelenlegi csapatára koncentrál, ugyanakkor hozzáfűzte: csak egy nagyobb gárda megkeresésekor gondolkodna el a váltáson.

Januárban Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere már elismerően szólt a sevillai focista produkciójáról. Érthető is a vörösök érdeklődése, hiszen a horvát válogatott, Dejan Lovren távozik az Anfield Roadról. A 75 milliós tételt viszont sokallta a német szakember.

A Real Madridnál szintén szóba került a belső védő szerződtetése, itt pedig az adja az üzlet okát, hogy Sergio Ramos immár 34 éves, és igazán még nem sikerült megfelelő helyetteset találniuk a madridiaknak.

A spanyol sportsajtó most ismét arról írt, hogy Diego Carlos lehet a nyári átigazolási szezon egyik legkeresettebb futballistája. A transfermarkt.com jelenleg 40 millió euróban állapította meg a focista értékét.

A La Ligát is felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, a Sevilla a 3. helyen áll a Barcelona és a Real Madrid mögött.

 

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik