Nemzetközi foci

Hagi elhagyná a Rangerst a Lazio kedvéért

A román futballista még a Genk játékosa, de a szezon végén elhagyná Skóciát, és a Lazióhoz csatlakozna.

Ianis Hagi a román Viitorul együttesétől szerződött Genkbe a múlt nyáron. Egy fél szezont töltött el a belga gárdánál a legendás futballista, Gheorghe Hagi fia, amikor is a télen a skót Rangers kölcsönbe vette. A szerződésben szerepel egy tétel, miszerint a bajnokság végén 5 millió euróért végleg megszerezhetik a középpályás játékjogát a glasgowiak.

A www.football-italia.net értesülése szerint a mindössze 21 esztendős Hagi nem igazán szeretne maradni Glasgowban, és szíve szerint visszatérne a Serie A-ba, ahol korábban a Fiorentina játékosa volt. 2016 nyarától 2018 januárjáig volt a violák focistája, azt követően került a Viitorul alakulatához.

Igli Tare, a Lazio sportigazgatója érdeklődését is felkeltette a fiatal román teljesítménye, az albán szakember szerint erősítést jelentene Hagi a Serie A 2. helyén tanyázó kék-fehéreknek. Ha a Rangers nem él az opcióval, úgy a Genk 10-12 millió euróért engedné el középpályását.

Hagi mindenesetre menne, hiszen így jövőre garantáltan Bajnokok Ligája résztvevő csapatban szerepelhetne.

A koronavírus-járvány miatt szinte minden bajnokságot felfüggesztettek, a Rangers a 2. helyen áll a skót élvonalban, lemaradása jelentős a listavezető Celtic mögött. A Lazio ugyancsak a 2. pozíciót foglalja el, de a Serie A-ban e helyezést automatikus BL-csoporthelyet ér.

 

 

 

 

 

 

Kiemelt kép: ANDY BUCHANAN / AFP

Olvasói sztorik