Nemzetközi foci

Traorét a Bayern és a City is akarja

A Wolverhampton támadója remek szezont futott, most topcsapatok vinnék a spanyolt.

A Barcelona akadémiáján nevelkedett Adama Traoré alapembere lett a Premier League-ben nagyszerűen szereplő Wolverhampton Wanderersnek. A gárda menedzsere, Nuno Espírito Santo remek érzékkel igazolt az elmúlt években, egy ilyen transzfer alkalmával érkezett 2018 augusztusában a Middlesbroughtól a spanyol futballista.

Az idei szezonban különösen kijött a lépés a támadónak: minden sorozatot figyelembe véve immár 43 tétmeccsen lépett pályára az alakulatnál, hat találata mellett tíz gólpassz fűződik a nevéhez. A www.transfermarkt.com arról írt a minap, hogy a német rekordbajnok szívesen leigazolná az elképesztő izomzattal megáldott csatárt.

A Wolvesnél persze marasztalják Traorét, akit 2023 júniusáig köt szerződés csapatához. A futballista ára jelenleg 32 millió euróra tehető, ám jelenlegi munkaadója az angol szaksajtó szerint ennél lényegesen többet, akár 100 millió eurót is kérne a focistáért. Januárban a Manchester City is érdeklődött a focistáért, de csak tapogatózó tárgyalások történtek az ügyben.

Uli Hoeness, a bajor klub elnöke szerint 100 millió eurót nem akar kifizetni a Bayern, ráadásul nem is biztos, hogy Adama Traoréban látják a megoldást. Hansi Flickkel a múlt héten hosszabbított szerződést a müncheni együttes, és az köztudott, hogy a tréner Timo Wernert, a lipcseiek német válogatott csatárát szeretné leigazolni.

Timo Werner megszerzése sem lesz egyszerű feladat. A Red Bull támadója 36 tétmeccsen 27 találatot szerzett, emellett kiosztott 12 gólpasszt. A piaci értéke a Trasfermarkt.com szerint 80 millió euró, szerződése pedig 2023 nyarán jár le.

Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP 

Olvasói sztorik