Nemzetközi foci

A Sevilla mentheti meg az elfelejtett svájcit

Jürgen Klopp alig számol Xherdan Shaqirivel, nem csoda, ha menne a svájci. A legkitartóbban a Sevilla érdeklődik iránta.

Vajmi kevés köze van a Liverpool idei meneteléséhez Xherdan Shaqirinak. A svájci válogatott futballista az idei kiírásban valamennyi sorozatot figyelembe véve mindössze 10 meccsen szerepelt, 256 percet töltött a pályán, és egy gólt szerzett.

A januári átigazolási időszakban már felvetődött a középpályás távozásának híre, akkor a vörösök mintegy 30 millió eurót kértek volna a játékosért, akit 2023 júniusáig köt szerződés a Liverpoolhoz. Jürgen Klopp, a társulat menedzsere viszont alig-alig kalkulál a 28 esztendős futballistával, aki 2020-ban mindössze két percet játszott a vörösöknél.

Monchi, a Sevilla sportigazgatója és Julen Lopetegui, az andalúz együttes vezetőedzője ezúttal újra megkísérli a svájci szerződtetését. A spanyolok most kedvezőbb pozícióból vághatnak neki a tárgyalásnak, ugyanis a www.football-espana.net szerint már 15 millió euróért is megszerezhető a középpályás.

Ugyanakkor nemcsak a Sevilla, hanem a CSKA Moszkva, valamint az AS Roma is kinézte magának az elfelejtett svájcit. Ami szinte biztosra vehető: Xherdan Shaqiri nem marad a Premier League listavezetőjénél.

A La Liga küzdelmeit is felfüggesztették, a Sevilla jelenleg a 3. helyen áll a Barcelona és a Real Madrid mögött.

 

 

 

 

Kiemelt kép: Giuseppe CACACE / AFP 

Olvasói sztorik