Nemzetközi foci sport

Ronaldinho kikapott egy gyilkostól és egy rablótól a börtönben

A korábbi világbajnok és aranylabdás Ronaldinho még mindig a paraguayi börtönben tengeti napjait, de természetesen a futball ilyenkor sem hiányozhat az életéből.

A brazil sztár a Copacabanán megszokott módi szerint egy strandröplabda-pályán lábteniszezett, társa a börtön egyik munkatársa volt, de az alkalmi páros kikapott ellenfelétől, amelyet egy gyilkosság, valamint egy rablás miatt elítélt fogoly alkotott.

A gyilkosságért elítélt rabra 18 éves büntetést szabtak ki, amiért 2010-ben fejbe lőtt egy férfit, a másik elítélt pedig egy pénzszállító autót rabolt ki, írja a Sun.

Ronaldinho nemrég a börtönben ünnepelte 40. születésnapját, és egyelőre nem tudni, mikor hoznak ítéletet az ügyében.

A szülinapos Ronaldinho csak a légkondis börtöncellának örülhet
A raboknak már megtanított néhány trükköt a paraguayi börtönben lévő klasszis.

A futballista a bátyjával, Roberto Assisszal egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyermekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt, de egy hotelben előállították, mert a nevére szóló, paraguayi keltezésű hamis útlevelet találtak nála, valamint fivérénél.

Eleinte úgy tűnt, a testvérpár megússza pénzbüntetéssel az esetet, de végül börtönbe kerültek, mert az ügyben eljáró bíró úgy ítélte meg, fennáll a veszélye, hogy elhagyják az országot.

Kiemelt kép: Norberto DUARTE / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!