Nemzetközi foci

Ronaldinho kikapott egy gyilkostól és egy rablótól a börtönben

A korábbi világbajnok és aranylabdás Ronaldinho még mindig a paraguayi börtönben tengeti napjait, de természetesen a futball ilyenkor sem hiányozhat az életéből.

A brazil sztár a Copacabanán megszokott módi szerint egy strandröplabda-pályán lábteniszezett, társa a börtön egyik munkatársa volt, de az alkalmi páros kikapott ellenfelétől, amelyet egy gyilkosság, valamint egy rablás miatt elítélt fogoly alkotott.

A gyilkosságért elítélt rabra 18 éves büntetést szabtak ki, amiért 2010-ben fejbe lőtt egy férfit, a másik elítélt pedig egy pénzszállító autót rabolt ki, írja a Sun.

Ronaldinho nemrég a börtönben ünnepelte 40. születésnapját, és egyelőre nem tudni, mikor hoznak ítéletet az ügyében.

A szülinapos Ronaldinho csak a légkondis börtöncellának örülhet
A raboknak már megtanított néhány trükköt a paraguayi börtönben lévő klasszis.

A futballista a bátyjával, Roberto Assisszal egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyermekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt, de egy hotelben előállították, mert a nevére szóló, paraguayi keltezésű hamis útlevelet találtak nála, valamint fivérénél.

Eleinte úgy tűnt, a testvérpár megússza pénzbüntetéssel az esetet, de végül börtönbe kerültek, mert az ügyben eljáró bíró úgy ítélte meg, fennáll a veszélye, hogy elhagyják az országot.

Kiemelt kép: Norberto DUARTE / AFP

Olvasói sztorik