Ötéves szerződéssel ezúttal Londonba csábítják Donnarummát

Az olasz válogatott kapusát már szinte minden sztárcsapattal hírbe hozták, most Lampard kampányolt mellette.

Gianluigi Donnarumma szerződése jövő nyáron lejár az AC Milannál, a kapus pedig egyelőre nem hosszabbította meg kontraktusát jelenlegi csapatával. Március közepén a Juventus és a PSG is érdeklődést mutatott a kapus iránt, a Rossoneri 99-eséért most bejelentkezett a Chelsea is.

A mindössze 21 esztendős kapus évek óta alapembere a Milannak, amely az idei kiírásban sem tudott maradandót nyújtani. A Serie A-ban mindössze a 6. helyen áll, a BL-ben való indulásra csekély az esélye – igaz, még az sem dőlt el, hogy egyáltalán mikor folytathatják a bajnokságot a járvány miatt.

A sztárcsapatok közül többen jelezték, hogy szívesen leigazolnák a kapust, a Juventus és a PSG tűnt a legkitartóbb kérőnek, ám most már a Chelsea is beszállt az ifjú olaszért folytatott versenyfutásba. A www.calciomercato.com értesülése szerint Frank Lampard nem igazán elégedett Kepa Arrizabalaga teljesítményével, és a kékek kapust keresnek. A döntés érthető, hiszen Marcos Alonsoék 39 gólt kaptak 29 bajnokin, ez az élcsapatok közül kimagaslóan nagy szám. Nagyszerű szerződést kínálnának Donnarummának: a kontraktus öt évre szólna, a játékos pedig évente mintegy 8 millió eurót kereshetne Londonban.

Az ajánlat csábító, no és az is adott esetben a Chelsea mellett szól, hogy a kékeknek van esélyük a Bajnokok Ligájában való indulásra, nem úgy, mint a Milannak. Mindenesetre a piros-feketék rendelkeznek vészforgatókönyvvel is: ha nem sikerül megtartaniuk futballistájukat, Salvatore Sirigu vagy Alex Meret érkezhet a pótlására.

Frank Lampard együttese a Premier League felfüggesztésekor a 4. helyen állt.

 

 

 

KIemelt kép: Silvia Lore / NurPhoto / NurPhoto via AFP