Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szétkaphatják a szezon végén a Napolit

A déliek alapemberei közül alig akad, aki iránt ne érdeklődtek volna topcsapatok márciusban.

Noha a koronavírus-járvány miatt továbbra sem lehet tudni, mikor folytatódhatnak Olaszországban a bajnokságok, a klubok elöljárói már a jövőt tervezik. Hétfőn arról számoltak be az olasz szaklapok, hogy Giovanni Di Lorenzo iránt a Manchester United mutat élénk érdeklődést, és a vörösök már tárgyaltak is a futballista menedzserével.

A huszonhat esztendős szélső hátvéd tavaly nyáron az Empolitól érkezett Nápolyba, és Carlo Ancelottinál, majd Gennaro Gattusonál is egyértelműen alapembernek számított. Erőssége, hogy a védelem mindkét oldalán bevethető, ennek is köszönhető, hogy 35 tétmeccsen lépett pályára, bekk létére két találat fűződik nevéhez, és kiosztott hét gólpasszt is.

A Manchester United képviselői hétfőn már egyeztettek is a futballista menedzserével, az üzletet viszont némiképp nehezíti, hogy Di Lorenzot 2024 nyaráig szerződés köti jelenlegi munkaadójához, így az angol klubnak alaposan bele kellene nyúlnia a pénztárcájába a transzfer lebonyolításához.

A Napoli a Serie A-ban a 6. helyet foglalta el a bajnokság felfüggesztésekor. A BL-t érő pozíciók megszerzésére már nem sok esélye maradt a társulatnak. Márciusban több alapemberét is megkeresték már a halványkékeknek. Legutóbb Kalidou Koulibaly és Allan iránt mutatkozott érdeklődés az Everton részéről, de a spanyol válogatott Mario Rui esetleges eligazolása is téma a Nápolyban. A kapus Alex Meret a Milannál folytathatja, ha nem sikerül megtartania a Rossonerinek Donnarummát, míg Jose Callejont a Sevilla csábítja, Arkadius Milikért pedig jó néhány topcsapat áll sorba.

Gennaro Gattuso együttese a liga felfüggesztése előtt jó formát mutatott, utolsó három bajnokiját megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig 1-1-es döntetlent játszott a San Paolóban a Barcelonával, a visszavágó azonban már elmaradt.

 

 

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP