Nemzetközi foci

Folytatódik a Coutinho-saga

A Leicester és a Manchester United is bejelentkezett a brazil játékosért.

Egyre több csapat érdeklődik a Barcelona brazil támadója, Philippe Coutinho iránt. Korábban a Tottenham tűnt a legkomolyabb kérőnek, ám a www.football-espana.net ma arról számolt be, hogy a Manchester United és a Leicester is szívesen leigazolná a futballistát.

A brazil-portugál játékos 2018 januárjában nagy reményekkel érkezett a Barcelonához, ám a katalánoknál nem tudta megismételni azt a produkciót, mint amelyet a Liverpoolban nyújtott. A kezdőcsapatból kiszorult, így nem okozott különösebb meglepetést, hogy tavaly nyáron kölcsönbe ugyan, de elengedte klubja a Bayern Münchenhez.

A bajoroknál eddig 32 tétmeccsen szerepelt, kilenc találata mellett kiosztott nyolc gólpasszt is. A szerződésben szerepel egy 120 millió eurós kivásárlási ár, amelyet a németek sokallnak, így nem feltétlenül élnek a lehetőséggel.

Amennyiben a Barcelona nem marasztalja a brazilt, úgy jó eséllyel a Premier League-ben szerepel majd a jövőben a játékos. Lapértesülések szerint a kivásárlási áron is csökkentene a Barca, amely így 80 millió eurót kapna Coutinhóért. A Tottenham már jelezte érdeklődését, ám Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere is szívesen látná csapatában a támadót. Sőt, a Leicester is tárt karokkal fogadná a brazilt, ám a kék-fehérek anyagi lehetőségei azért korlátozottabbak.

A Bundesligában az élen áll a Bayern München, amely érdekelt a Német Kupában is, ahol az elődöntőben majd az Eintracht Frankfurttal találkozik. A Bajnokok Ligájában a Chelsea ellen idegenben 3-0-ra nyertek Müllerék, a visszavágót viszont a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

 

 

Kiemelt kép: Christof STACHE / AFP 

Olvasói sztorik