Nemzetközi foci

Dárdai Pál újra a Herthánál

Fontos bejelentést tett a berlini klub ügyvezetője

Dárdai Pál a következő idénytől utánpótlásedzőként tér vissza a Hertha BSC labdarúgócsapatához, számolt be tudósításában az MTI.

Michael Preetz, a berliniek ügyvezetője a bejelentéskor azt mondta, az még nem dőlt el, melyik korosztállyal foglalkozik majd a magyar szakember.

Normális esetben már áprilisban eldöntjük, melyik edző melyik együttest irányítja majd, de a koronavírus-járvány miatt most minden a háttérbe szorul

– nyilatkozott Preetz. Dárdai 2012-től dolgozott utánpótlástrénerként a Herthánál, és volt a magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is. A berlini együttest 2015-től 2019-ig vezetőedzőként irányította, a 2016-17-es szezonban legjobbjaként hatodik helyen végzett a gárda a Bundesligában, és indulhatott az Európa-ligában. Dárdai elmondta, amióta távozott a csapattól, sok megkeresést kapott:

Háromhetente kapok ajánlatot, néha erkölcstelenül sok pénzt kínálnak, de vannak korrekt ajánlatok is. Ez szép

– fogalmazott a 44 éves magyar szakember.

A Hertha együttese az idén nagyon gyengén teljesít, immár a harmadik edző próbálja meg összekapni a csapatot. A fővárosiak 28 ponttal a 13. helyen álltak a Bundesliga felfüggesztése előtt, és még nem tudtak elszakadni a kiesőzónától.

 

Kiemelt kép: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik