Nemzetközi foci

A Bayern amerikai tinijére hajtanak topcsapatok

Hansi Flick, a bajorok vezetőedzője nem engedné el az amerikai hátvédet.

Korábban a Valencia, a Barcelona, most pedig az Arsenal és a Chelsea is leigazolná a Bayern München 20 esztendős, több poszton is bevethető védőjét, Chris Richardsot.

A www.transfermarkt.com arról számolt be, hogy a húsz esztendős, alabamai születésű játékosért az Arsenal és a Chelsea is bejelentkezett. A fiatal focista 2018 nyarán előbb kölcsönbe érkezett a német sztárcsapathoz az FC Dallastól, majd egy év után véglegesítették a szerződését. Az idei szezonban ősszel csak a piros-fehérek második csapatában szerepelt, ugyanakkor jelzésértékű, hogy Hans-Dieter Flick vezetőedző már elvitte az együttes katari edzőtáborába a bekket.

A münchenieknél ősszel gondot okozott, hogy több védő is sérüléssel bajlódott, Niklas Süle mindössze csak nyolc bajnokin léphetett pályára, de Jerome Boateng is heteket hagyott ki. A nyári átigazolási szezonban az egyik lekeresettebb futballista lehet David Alaba, akiért topcsapatok jelentkeztek be.

A Bayern szakvezetője ezért is ragaszkodik Chris Richards megtartásához, az angol gárdáknak pedig azt is szem előtt kell tartaniuk, hogy az amerikait 2023-ig élő szerződés köti a müncheniekhez. A focista árát 1,5 millió euróra taksálja jelenleg a transfermarkt.com.

A Bundesligát is felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, a bajnok jelenleg az élen áll, érdekelt még a BL-ben és a Német Kupában is.

 

Kiemelt kép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik