Nemzetközi foci

Ötéves szerződéssel ezúttal Londonba csábítják Donnarummát

Az olasz válogatott kapusát már szinte minden sztárcsapattal hírbe hozták, most Lampard kampányolt mellette.

Gianluigi Donnarumma szerződése jövő nyáron lejár az AC Milannál, a kapus pedig egyelőre nem hosszabbította meg kontraktusát jelenlegi csapatával. Március közepén a Juventus és a PSG is érdeklődést mutatott a kapus iránt, a Rossoneri 99-eséért most bejelentkezett a Chelsea is.

A mindössze 21 esztendős kapus évek óta alapembere a Milannak, amely az idei kiírásban sem tudott maradandót nyújtani. A Serie A-ban mindössze a 6. helyen áll, a BL-ben való indulásra csekély az esélye – igaz, még az sem dőlt el, hogy egyáltalán mikor folytathatják a bajnokságot a járvány miatt.

A sztárcsapatok közül többen jelezték, hogy szívesen leigazolnák a kapust, a Juventus és a PSG tűnt a legkitartóbb kérőnek, ám most már a Chelsea is beszállt az ifjú olaszért folytatott versenyfutásba. A www.calciomercato.com értesülése szerint Frank Lampard nem igazán elégedett Kepa Arrizabalaga teljesítményével, és a kékek kapust keresnek. A döntés érthető, hiszen Marcos Alonsoék 39 gólt kaptak 29 bajnokin, ez az élcsapatok közül kimagaslóan nagy szám. Nagyszerű szerződést kínálnának Donnarummának: a kontraktus öt évre szólna, a játékos pedig évente mintegy 8 millió eurót kereshetne Londonban.

Az ajánlat csábító, no és az is adott esetben a Chelsea mellett szól, hogy a kékeknek van esélyük a Bajnokok Ligájában való indulásra, nem úgy, mint a Milannak. Mindenesetre a piros-feketék rendelkeznek vészforgatókönyvvel is: ha nem sikerül megtartaniuk futballistájukat, Salvatore Sirigu vagy Alex Meret érkezhet a pótlására.

Frank Lampard együttese a Premier League felfüggesztésekor a 4. helyen állt.

 

 

 

KIemelt kép: Silvia Lore / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Olvasói sztorik