Nemzetközi foci

A City sztárja szerint oda kell adni a Liverpoolnak az aranyérmet

A koronavírus-járvány miatt minden bizonytalan az európai topligákkal kapcsolatban, Angliában egyelőre csak annyit tudni, hogy április 30-ig biztosan nem rendeznek bajnokikat a Premier League-ben.

A Premier League mondjuk éppen nem az a bajnokság, ahol ne dőlt volna már rég el a bajnoki cím,

a Liverpool ugyanis 25 ponttal vezet a Manchester City előtt, úgy, hogy Josep Guardiola csapata a hátralévő tíz meccsén maximum 30 pontot gyűjthet.

Amíg nem folytatódik az idény, addig azt sem lehet tudni, hogy a Liverpoolnak odaítélik-e a bajnoki címet, ami 30 év után az első diadala lenne a csapatnak, vagy lefújják a szezont, és akkor megy a levesbe a BL-győztes egészen kivételes eredménysora (29 meccsen 27 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség).

A Manchester City német középpályása, Ilkay Gündogan azt nyilatkozta, ő elfogadná, ha a szövetség odaadná a bajnoki aranyat a Poolnak.

Részemről ez rendben van, sportemberként sportszerűnek kell lennünk, és a Liverpool megérdemli az aranyérmet

– mondta Gündogan a ZDF-nek.

A focista azt mondta, ha az angol klubok úgy döntenek, hogy fizetéscsökkentést vezetnek be, ahogy azt néhány helyen már megtették, akkor azt is elfogadja.

A Premier League-csapatok április 3-án egyeztetnek legközelebb, és minden bizonnyal kiterjesztik a halasztást. A bajnokság utolsó fordulóját egyébként május 17-án rendezték volna.

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Olvasói sztorik