Nemzetközi foci

Van egy csapat, amelyiktől mindent elvett a koronavírus-járvány

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) csütörtökön drasztikus döntésre szánta el magát a koronavírus-járvány miatt. A szükségállapotok miatt szünetelő focibajnokságok közül törölt minden kiírást hatodasztály alatt.

Más szavakkal, a hatodosztály alatti ligák idénye meg nem történtnek minősül, nincs feljutás, kiesés, sőt az eddig lejátszott mérkőzések is semmissé váltak.

Több csapatot megment ez egy gyászosz szezontól, de vannak mások, akiktől viszont elvették a feljutás reményét. A legdurvább eset a Jersey Bulls FC-vel esett meg, a tizedosztályban. Az együttes ugyanis 27 meccséből mindet megnyerte, matematikailag már bajnok és feljutó volt, a döntés értelmében mégsem jut föl, hiszen a 2019/2020-as szezon papíron nem történt meg.

A Bulls közleménye szerint csalódottak, amiért 8 hónap kemény munkája semmivé lett, de az egészség a legfontosabb, így megértik, miért határozott így a szövetség.

Ezek után képzelhetjük, mit éreznek a Liverpool szurkolói, hiszen Jürgen Klopp együttese az élvonalban vezet 25 ponttal, két győzelemre a biztos bajnoki címtől. Egy bizost, az FA-nek nagyon nehéz döntést kell majd hoznia a profik között is.

Kiemelt kép: bulls.je/

Olvasói sztorik