Nemzetközi foci

Német sztárcsapatok játékosai egyeztek bele a fizetésük megnyirbálásába

A koronavírus-járvány súlyos anyagi terhet ró a sportcsapatokra, mivel sportesemények híján szinte semmi bevétel nincs, a stábot, a játékosokat viszont fizetni kell. Több focicsapat ezért úgy határozott, megnyirbálja a fizetéseket a fenntarthatóság érdekében. Egyes helyeken nem sült el jól a kísérlet, a svájci FC Siontól például kilenc kulcsjátékost is kirúgtak, mert nem ment bele a változtatásba.

Ezzel ellentétben viszont a Bayern München és a Borussia Dortmund teljes játékosállománya és igazgatósága belement, hogy 20 százalékkal csökkentsék a fizetésüket. A BBC beszámolója szerint a sztárok abban a reményben bólintottak rá a fizetésük csökkentésére, hogy ezzel a klub többi alkalmazottját segítik.

Az első német csapta a Borussia Mönchengladbach volt, amelynek futballistái felajánlották fizetésük egy részét a jó ügy érdekében, azóta több klub is csatlakozott a kezdeményezéshez. Több Bundesligában játszó sztár saját zsebéből is pénzt adományozott a koronavírus elleni harchoz, Robert Lewandowski, Leon Goretzka és Joshua Kimmich egyaránt egymillió euróval támogatta az egészségügyet.

Németországban szerdára már 31554 fertőzöttet és 149 halálos esetet regisztráltak.

Kiemelt kép: Christof STACHE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik