Nemzetközi foci

Totál őrület: edzésbe áll a Bundesliga-csapat

A topligás csapatok közül az első a német klub, amely megkezdi a tréningeket, igaz, nem hagyományos módon.

A koronavírus-járvány miatt szinte az egész világon felfüggesztették a bajnokságokat, nem volt ez másként a Bundesligában sem, ahol a német szövetség április első hétvégéig elhalasztotta valamennyi mérkőzést. A játékosok rendre otthonukban, egyéni edzéstervvel készülnek – nem úgy a Wolfsburgnál, amely hétfőn érdekes hírekkel került a lapok címoldalára.

A Football Italia arról számolt be, hogy a Farkasok megkezdik a tréningeket, igaz, különleges körülmények között és szigorú higiéniai intézkedések betartása mellett. A foglalkozásokat kis csoportokban végzik majd, kizárólag a Volkswagen Aréna edzőtermeiben.

A múlt héten a Serie A-s alakulatok közül például a Napoli és a Lazio is jelezte, hogy hamarosan munkába állnak a futballisták, ám a járvány továbbra is tombol Olaszországban, így a foglalkozások elmaradtak.

A Wolfsburg esetében is egyértelműen meglepő a döntés, hiszen jó eséllyel a német szövetség is a Bundesliga további halasztása mellett dönt napokon belül. A folytatást eredetileg április 3-ára tervezték, de a koronavírus miatt itt sem léphetnek pályára a csapatok tíz nap múlva.

Az együttes hivatalos Facebook-oldalán vasárnap reggel az alábbi poszt jelent meg:

Oliver Glasner legénysége a Bundesligában a 7. helyen áll, a bajnokikon február eleje óta nem talált legyőzőre. Az Európa Ligában is érdekelt még a Wolfsburg, amely a Sahtar Donyeck elleni odavágón 1-2-es vereséget szenvedett – már zárt kapus mérkőzésen.

KIemelt kép: Darius Simka / VFL WOLFSBURG / AFP 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik