Nemzetközi foci

Válogatott védőt venne a Barca

A Villarrealból érkezhet erősítés a Nou Campba.

Noha szinte valamennyi európai bajnokság szünetel, a klubok elöljárói már javában tárgyalnak az átigazolásokról. A Barcelona a védelmét (is) megerősítené, ezért felvette a kapcsolatot a Villarreallal Pau Torres szerződtetésével kapcsolatban.

A huszonhárom esztendős bekk alapembere a sárga tengeralattjárónak: eddig 24 bajnokin lépett pályára, egy találata mellett egy gólpassz fűződik a nevéhez. A fiatal futballista az előző szezont Malagán töltötte kölcsönben, a Segunda Divisionban 40-szer szerepelt a délieknél. Teljesítménye felkeltette Luis Enrique szövetségi kapitány figyelmét is, aki behívta a válogatott keretbe Torrest. A Málta elleni 7-0-ás mérkőzésen debütált a hátvéd, Sergio Ramost váltotta csereként.

A futballista iránt novemberben érdeklődött az Arsenal és a Manchester City is, de a tárgyalások végül nem zárultak eredménnyel. A www.football-espana.net arról számolt be a hétvégén, hogy Torres kontraktusában szerepel egy 50 millió eurós kivásárlási záradék, ennek kapcsán jelentkezett be – egyelőre nem hivatalosan – a Barcelona a Villarrealnál.

Megállapodás még nem született, de a szaksajtó úgy véli: a katalán sztárcsapatnak remek erősítést jelentene Torres érkezése.

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP 

Olvasói sztorik