Nemzetközi foci

Átalakul az Inter hátsó alakzata

A veterán bekk visszatérne Spanyolországba, rutinos és fiatal játékosokra is szemet vetett a klub.

Egyre erősödő sajtóhírek szerint Diego Godín megy, Samir Handanoviccsal szerződést hosszabbít, Ashley Youngot pedig végleg megszerezné az Internazionale. Mindeközben Francesco Acerbi és Marash Kumbulla is a kék-feketék látószögébe került.

Az uruguayi Godín 2019 nyarán az Atlético Madridtól érkezett Milánóba. A rutinos belső védő alapembernek számított a spanyoloknál, ám Antonio Conte vezetőedző többször is csak padoztatta a 34 éves hátvédet. A Serie A-ban eddig 17-szer lépett pályára, és a calciomercato.com értesülései szerint a klubnál nem gördítenének akadályt a távozása elé. Kontraktusa 2022 júniusáig szól, azaz, ha pénzt szeretne érte kapni az Inter, most kellene lépni. Egy korábbi csapata, a Villarreal mozdulhat rá a dél-amerikaira, ettől a megoldástól egyébként Godín sem zárkózik el.

Ashley Young kölcsönben érkezett a gárdához a télen, a szakmai stáb viszont már most szorgalmazza a balhátvéd végleges leigazolását. Az angol válogatott futballista is hajlik az „olasz meló” meghosszabbítására, így jó eséllyel a következő idényben is a San Siróban láthatjuk majd.

2012 júliusában az Udinese együttesétől érkezett Samir Handanovic: a szlovén hálóőr évek óta bástyája az Internek. A kontraktusa jövő júniusban lejár, ám a klub elöljárói mindenképpen meg akarják hosszabbítani a kapus szerződését még egy évvel. A tizenegyesölő szlovén hajlik is az egyezségre, így minden bizonnyal 2022-ig a klub alkalmazásában marad.

Új arc is érkezhet a védelem tengelyébe, mégpedig Francesco Acerbi személyében: a Lazio alapemberét 2023 júniusáig köti szerződés a fővárosiakhoz, olasz lapértesülések szerint legalább 25 millió eurót kérnének a bekkért, aki az idei szezonban 24 bajnokin két találatot jegyez, emellett pedig kiosztott két gólpasszt is. A rutinos focista korábban már megfordult Milánóban, de arra az időszakra nem szívesen emlékszik vissza: a Rossonerinél alig-alig lépett pályára.

Ugyancsak kék-fekete szerelést ölthet Marash Kumbulla, a Verona védője, aki a Hellasnál, a bajnokság egyik meglepetéscsapatánál alapembernek számít, számolt be a hírről a www.football-italia.net.

Az Inter a Serie A 3. helyén áll jelenleg, 24 kapott gólja a második legkevesebb a ligában.

Kiemelt kép: Emilio ANDREOLI / UEFA / AFP

Olvasói sztorik