Nemzetközi foci

Tolisso elhagyná Münchent

A francia válogatott támadó több játéklehetőség reményében váltana klubot.

Nagy reményekkel érkezett 2017 nyarán a Lyon együttesétől a Bayern Münchenhez Corentin Tolisso, ám a gall válogatott futballista most már távozna a bajoroktól. A Bundesliga idei kiírásában mindössze 13 alkalommal lépett pályára, egy találat és két gólpassz fűződik a nevéhez, ez pedig nem igazán jó statisztika a világbajnoktól.

A huszonöt esztendős futballista már több fórumon jelezte: nem érti, miért mellőzik a piros-fehéreknél. A gall válogatott iránt korábban több alakulat is érdeklődött, ám most olybá tűnik, az Inter lehet a befutó. A kék-feketék a télen is erősítettek, de Antonio Conte tovább izmosítaná a középpályát.

A calciomercato.com  úgy értesült, hogy az Inter akár 35 millió eurót is kifizetne a játékosért, akit 2022-ig köt szerződése a Bayernhez. Ugyanakkor megnehezíti az üzletet, hogy a focista évi 7 millió eurót keres jelenlegi alakulatánál, ez pedig azért nem kis összeg.

A Nerazzuri még egy franciát igazolna a nyáron: Olivier Giroud továbbra is Conte mester kívánságlistáján szerepel. A rutinos centerrel tárgyalt már az Inter, ám a csatár végül maradt a Chelsea-nél.

Kiemelt kép: Guido Kirchner / DPA / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik