Meghódította a futballvilágot a WC-papíros őrület

A világ legjobb focistáit is elérte már a kihívás, amibe szurkolók, kosarasok, hokisok is beszálltak.

Mivel minden futballista az otthonában rekedt, mindenki mással üti agyon az időt. Legtöbben próbálnak formában maradni, erőnléti feladatokat ellátni, mások videojátékokkal szórakoztatják magukat. Az egyetlen közös pont a közösségi médiára feltöltött videók tűnnek, azon belül is szinte minden sztár részt vett már a maradj otthon kihívásban.

A feladat lényege, hogy a résztvevő olyan felvételt tegyen közzé, amin egy WC-papír gurigával dekázik. A feladat meglepően nehéz tud lenni, ráadásul a kihívás egyik verziója szerint legalább tíz érintés az elvárt, sokan ki is hívnak újabb focistákat a végén. A divathullám mára szinte mindenkit elért, csütörtökön már a világ egyik leghíresebb labdarúgója, Lionel Messi is teljesített, miután Xavi kihívta.

A kihívást egyébként éppen egy barcelonai focista, Riqui Puig kezdte el és bár nem tudni, miért éppen WC-papírra esett a választása, valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy járvány idején sok országban az emberek felhalmozzák a gurigákat otthon.

Ez aztán megtetszett a Manchester Unitedben játszó Bruno Fernandesnek, majd az Atlético Madrid sztárjának, Joao Félixnek, a lavina pedig elindult. Mostanra talán minden futballista letudta a maga kihívását, de szerencsére többen csavartak egyet a dolgon és nem csak dekázgattak, hanem poénra vették a feladatot. Felipe Melo például páros lábbal szállt bele agurigába – ahogyan azt a futballpályán az ellenfelekbe.

Aztán ott van Jamie Carragher, aki szintén nem arról volt híres pályafutása során, hogy labdazsonglőr lenne. Mentségére szólhat, hogy nem is próbálja ennek illúzióját kelteni most sem.

A román futballegenda, Gheorghe Hagi a róla szóló szurkolói dalt énekelte, miközben bemutatta, hogy még mindig tud varázsolni.

Annyira népszerű lett a kihívás, hogy más sportágak sztárjai is beszáltak, az NBA-ben idén hatalmasat játszó szlovén Luka Doncic például mindenkinek megmutatta, miért nem lett focista.

A Los Angeles Kings hokisának, Anze Kopitarnak viszont sokkal jobban megy a dekázás.

A kihívás szépsége, hogy bárki tehet vele egy próbát, némi gyakorlással meg is lehet csinálni, csak arra kell ügyelni, hogy elég hely legyen számunkra. Mára tele van a világ mulatságos, látványos és ügyesen megvágott próbálkozásokkal, ráérő időnkben hibátlan időtöltés pár percre.

Kiemelt kép: instagram.com/riquipuig/