Nemzetközi foci

A vesztegzár ellenére hazaengedte focistáit a Juventus

Két Juventus-játékos, Daniele Rugani és Blaise Matuidi is megfertőződött a koronavírus miatt, így az olasz bajnok összes focistájának karanténba kellett vonulnia, amíg lejár a lappangási idő.

Ehhez képest két olasz lap, a Repubblica és a Gazzetta dello Sport is arról számolt be csütörtök délután, hogy a Juve argentin csatára, Gonzalo Higuaín elhagyta a karantént, és a torinói reptérre ment, hogy egy magángépen Argentínába repüljön.

Csütörtök estére aztán mindkét lap frissítette a hírt, mert a Juventus jelezte, Higuaín, valamint a bosnyák Miralem Pjanic és a német Sami Khedira is egy hétig karanténban volt,

de mivel negatív lett a koronavírus-tesztjük, így a klub hazaengedte őket a családjukhoz.

Higuaín beteg édesanyjához utazott Argentínába, számára a Juventus biztosította a magánrepülőt, írja a Tuttosport nevű torinói lap.

A kommenteket látva a Juve döntése nem aratott osztatlan sikert, hiszen Olaszországban a járvány lassítása miatt vesztegzár alá helyezték az egész országot. Csütörtök estig 41 035-en fertőződtek meg Olaszországban a koronavírussal, és 3405-en haltak meg, többen, mint Kínában, ahonnan a járvány elindult.

Kiemelt kép: Silvia Lore / NurPhoto

Olvasói sztorik