Nemzetközi foci sport

Európai kakukktojás: futball, szurkolókkal Fehéroroszországban

Rendkívüli állapot? Ugyan már!

A Fehérorosz Labdarúgó-szövetség elnöke szerint nem lenne értelme a szurkolók kizárásának, vagyis a zárt kapus mérkőzéseknek a csütörtökön kezdődött bajnokságban.

A koronavírus-járvány miatt minden európai bajnokság szünetel, a fehérorosz élvonal viszont éppen csütörtökön rajtolt: az Energetik BGU házigazdaként 3–1-re legyőzte a BATE Boriszov együttesét.

Vlagyimir Bazanov, a szövetség elnöke közölte, az országban „csak” 51 koronavírusos esetet regisztráltak, ezért nem volt okuk a szezonkezdet elhalasztására.

Nem lett volna szabad elkezdenünk? Rendkívüli állapotot hirdettek? Nem. Nincs kritikus helyzet, tehát úgy döntöttünk, hogy időben elrajtolhat a bajnokság

– mondta az elnök, aki hozzátette, bár Európában a leállás előtt sok mérkőzést játszottak zárt kapuk mögött, ennek Fehéroroszországban nem lenne értelme, mert akkor is sok szurkoló összegyűlne a stadionok körül.

Bazanov elmondta, ő maga is több mérkőzést a helyszínen tekint majd meg, az első fordulóban például hármat is.

Az elnök elárulta, felkészültek rá, hogy később esetleg halasztásokra lesz szükség a programban, és folyamatosan kapcsolatban állnak az Egészségügyi Minisztériummal. Hozzáfűzte, az európai szövetség (UEFA) nem adott ajánlást, sőt világossá tette, hogy a hazai bajnokságokról minden esetben a nemzeti szövetségeknek kell dönteniük – írja az MTI.

A sportvezető leszögezte, a szövetség tejes mértékig vállalja a felelősséget, bármilyen egészségi probléma legkisebb gyanúja esetén az érintett játékost alaposan kivizsgálják, és szükség esetén elkülönítik a csapattársaitól.

Fehéroroszországban a kosárlabda- és a röplabda-bajnokságot felfüggesztették, de a labdarúgókon kívül a jégkorongozók még játszanak.

Kiemelt kép: SAMIR YORDAMOVIC / ANADOLU AGENCY

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!