Nemzetközi foci

Semmissé nyilváníthatja az UEFA a teljes szezont

Amennyiben egy bajnokságban nem tudják befejezni a teljes szezont, a jelenleg élen álló csapatok nem lennének bajnokok, jelentette ki Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke. A hír azt jelenti, hogy egyre nagyobb esély mutatkozik arra, hogy a 2019-2020-as idényt semmissé nyilvánítják.

2021-ben rendezik meg a foci-Eb-t
Halasztani kell a koronavírus-járvány miatt.

Az UEFA vezetői keddi tanácskozásukon döntést hoztak arról, hogy a koronavírus-járvány miatt az idei Európa-bajnokságot 2021-ben rendezik meg, illetve a bajnoki szezont június 30-ig be kell fejezni.

Ceferin szerint azonban az nem igaz, hogy egy félbeszakadt szezon után a jelenleg élen állók lesznek a bajnokok.

Láttam és hallottam néhány kamu hírt, amely szerint az UEFA azt tanácsolta a ligáknak, hogy fejezzék be a bajnokságot most, és az élen állóknak adják oda a bajnoki címet. Ez nem igaz. Célunk a bajnokságok befejezése, és nem ajánlottunk ilyet semmilyen szövetségnek

mondta.

A hír a topligák közül elsősorban a Liverpoolt érintheti kényesen,

hiszen Jürgen Klopp csapata alapesetben március közepére már meg is nyerhette volna első PL-címét, de jelenleg hiába áll 25 pontos előnnyel a tabella élén, lehet, ez mit sem ér.

A többi topligát figyelembe véve Franciaországban a PSG előnye 12 pont, a Bundesligában a Bayern München négy, a Serie A-ban a Juventus egy, a LaLigában a Barcelnoa két ponttal vezet.

Ha nincs több meccs, nem lesz bajnok a Barca?
Rubiales elnök sajtótájékoztatót tartott.

A spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales szintén tagadta, hogy a Barca megkapja a címet:

„A 2019-2020-as szezonnak ugyanazon szabályokkal kell befejeződnie, ezeken nem változtatunk, akkor sem, ha ez valóban egy rendkívüli idény. Nem tudom garantálni, hogy a verseny június 30-ig véget ér, az viszont tisztességtelen lenne, ha a jelenlegi sorrend alapján hirdetnénk végeredményt” – nyilatkozta.

Kiemelt fotó: Sebastian El-Saqqa /Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik