Nemzetközi foci

Ha nincs több meccs, nem lesz bajnok a Barca?

Rubiales elnök sajtótájékoztatót tartott.

Múlt csütörtökön hivatalossá vált, hogy egy időre felfüggesztik a világ egyik legerősebb bajnokságát, a LaLigát. Egyelőre két játéknap halasztása biztos. A spanyol élvonal huszonhét fordulón van túl: a Betis elleni vereségével a Real Madrid visszaengedte az élre az ősi rivális FC Barcelonát, amely kétpontos előnnyel vezet.

Pillanatnyilag megjósolhatatlan, mikor és hogyan folytatódhat a sorozat, még az sem elképzelhetetlen, hogy nem lesz több meccs. A kérdés az: lesz-e bajnok?

Kedden Luis Rubiales, a spanyol futballszövetség (RFEF) elnöke tartott sajtótájékoztatót, és leszögezte, tisztességtelennek tartaná, ha a jelenlegi állás szerint hirdetnének győztest (a kiesőkről nem is beszélve). Rubiales leszögezte, senki sem tudja garantálni, hogy június végéig befejeződik az évad, ugyanakkor az Európa-bajnokság elhalasztása jelent némi mozgásteret. Az európai szövetség június 30-t jelölte meg, a testület azt szeretné, ha addig minden bajnokság és nemzetközi kupasorozat befejeződne.

A madridi sajtó természetesen azonnal arra a következtetésre jutott, hogy a Barca nem lesz bajnok, ha nem folytatják a bajnokságot. Az elnök hangsúlyozta, a szövetség mindent elkövet annak érdekében, hogy az évad befejeződjön, ugyanis semmiképpen sem szeretnék semmissé tenni az eddigi eredményeket.

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik