Nemzetközi foci sport

2021-ben rendezik meg a foci-Eb-t

Amiről egy ideje pletykálnak, azt most a norvég szövetség Twitter-oldala úgy tűnik megerősítette:

a koronavírus-járvány miatt nem idén, hanem 2021-ben rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokságot. Ehhez egyhangú döntésre volt szükség.

A hírt később a svéd szövetség részéről Karl-Erik Nilsson erősítette meg a Reutersnek, valamint az ESPN több forrása.

Ezeket követte az UEFA oldalán megjelent hivatalos bejelentés.

Gyakorlatilag egész Európában leállt a labdarúgás az elmúlt egy hétben és egyelőre nem tudni, a világjárvány mikor teszi lehetővé, hogy folytatódjanak a bajnokságok és a kupaküzdelmek. Egyre több szövetség fordult azzal az UEFA-hoz, hogy el kellene halasztani az Eb-t, amelyet idén 12 országban, köztük Magyarországon rendeztek volna.

Emiatt tartott kedden válságértekezletet az UEFA, melyen az európai klubok szövetségével, a játékosokat képviselő szervezettel és az 55 tagállammal egyeztettet több videokonferencián. A BBC újságírója elárulta, a végrehajtó bizottsággal való egyeztetés végét kellett volna csak megvárni a bejelentéssel, ez nem sikerült a norvég szövetségnek.

Jelen állás szerint mozgalmas nyara lesz 2021-ben az UEFA-nak, ugyanis:

  • június 11.-július 11. között lesz a férfiak Eb-je,
  • július 1.augusztus 7. között a női Eb,
  • június 2-6. között a Nemzetek Ligája,
  • június 6-29. között az U21-es Eb,
  • és még a FIFA is ekkorra tervezte be a klubvilágbajnokságot.

És nekünk is, mert a felnőtt Eb meccsei mellett az U21-es tornának is társrendezői vagyunk, Szlovéniával közösen.

De a lengyel szövetség, amyl idő közben szintén megerősítette az Eb eltolását azt írta, hogy a többi torna időpontja változni fog.

Hogy mi lesz a Bajnokok Ligájával és az Európa Ligával, az egyelőre nem derült ki, pletykák szerint egy hónappal eltolják a döntőket, június 27-re és 24-re.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Jürgen Fromme / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!