Nemzetközi foci

Jelentősen csúszhat a Manchester City ügye

A BL-ből két évre kizárt City ügyében egyelőre nem lesz döntés

Május elsejéig nem tart személyes meghallgatásokat a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a koronavírus terjedésének lassítása miatt, közölte a szervezet hivatalos honlapján. A bejelentés érintheti a Bajnokok Ligájából két esztendőre kizárt Manchester City ügyét is, amely korábban megfellebbezte az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntését.

Február közepén az UEFA a pénzügyi fair play megsértése miatt a Bajnokok Ligája következő két idényéből kizárta az angol bajnoki címvédő Manchester Cityt, emellett 30 millió eurós büntetést is kiszabott a halványkék klubra. A City nem sokkal a döntés után reagált: élnek a szabályok adta lehetőséggel, és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulnak jogorvoslatért.

A City fellebbezett, ám a koronavírus-járvány terjedése miatt a Sportdöntőbíróság is felfüggesztette a személyes meghallgatásokat. A tavalyi angol bajnok célja továbbra is a büntetés eltörlése, Bep Guardiola menedzser és a klub elöljárói azt szeretnék, ha már ősztől újra a BL-ben szerepelhetne a gárda.  A CAS hivatalos közlése értelmében május elsejéig nem lesz személyes meghallgatás, azonban a függőben lévő ügyekben szükség esetén videokonferencia segítségével is tudnak foglalkozni.

Az angol együttes ügyében viszont a Sportdöntőbíróság még nem tűzött ki időpontot tárgyalására, a történet tehát elhúzódhat.

 

 

 

 

Kiemelt kép: Oli SCARFF / AFP 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik