Nemzetközi foci sport

A Barcelona bajnok akar lenni, ha lefújják a spanyol bajnokságot

A koronavírus-járvány miatt az sem kizárt, hogy véget ért a LaLiga. Az olaszoknál felmerült egy újabb forgatókönyv.

A spanyol Sport címlapján közli: a Barcelona igényt tart a LaLiga bajnoki címére, amennyiben idő előtt lefújják a az élvonal 2019–2020-as kiírását.

A lap kiemeli, többek között Lionel Messi, az együttes aranylabdás klasszisa is a koronavírus elleni védekezésre szólított fel, hogy maradjanak otthon az emberek, és tartsák tiszteletben a karantént. Közben azonban a klub már a szövetségnél kopogtat.

A spanyol LaLiga küzdelmeit ugyanis beszüntették a vírus miatt, és kérdésessé vált, egyáltalán folytatódhat-e a bajnokság? Amennyiben nem, úgy a lap szerint a klub igényt tart a bajnoki címre arra hivatkozva, hogy a beszüntetés előtt vezette a bajnokságot – 58 egységgel áll az élen, míg a nagy rivális Real Madrid 56-tal követi a sorban.

Mint ahogy az összes többi topbajnokságban, úgy a LaLiga mellett az olasz Serie A-ban sem lépnek pályára a csapatok. A helyi La Gazzetta dello Sport azonban tudni véli: amennyiben a Bajnokok Ligája valóban egykörös rendszerben folytatódik, úgy a csapatok be tudják fejezni az idényt: május 2-ától folytatódna a pontvadászat, és június 28-án érne véget – három hétközi forduló mellett így az öt európai hétközi forduló is beleférne a versenynaptárba, amennyiben az Európa-bajnokság elmarad a nyáron.

Kiemelt kép: Lluis Gene/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!