Nemzetközi foci

A Barcelona bajnok akar lenni, ha lefújják a spanyol bajnokságot

A koronavírus-járvány miatt az sem kizárt, hogy véget ért a LaLiga. Az olaszoknál felmerült egy újabb forgatókönyv.

A spanyol Sport címlapján közli: a Barcelona igényt tart a LaLiga bajnoki címére, amennyiben idő előtt lefújják a az élvonal 2019–2020-as kiírását.

A lap kiemeli, többek között Lionel Messi, az együttes aranylabdás klasszisa is a koronavírus elleni védekezésre szólított fel, hogy maradjanak otthon az emberek, és tartsák tiszteletben a karantént. Közben azonban a klub már a szövetségnél kopogtat.

A spanyol LaLiga küzdelmeit ugyanis beszüntették a vírus miatt, és kérdésessé vált, egyáltalán folytatódhat-e a bajnokság? Amennyiben nem, úgy a lap szerint a klub igényt tart a bajnoki címre arra hivatkozva, hogy a beszüntetés előtt vezette a bajnokságot – 58 egységgel áll az élen, míg a nagy rivális Real Madrid 56-tal követi a sorban.

Mint ahogy az összes többi topbajnokságban, úgy a LaLiga mellett az olasz Serie A-ban sem lépnek pályára a csapatok. A helyi La Gazzetta dello Sport azonban tudni véli: amennyiben a Bajnokok Ligája valóban egykörös rendszerben folytatódik, úgy a csapatok be tudják fejezni az idényt: május 2-ától folytatódna a pontvadászat, és június 28-án érne véget – három hétközi forduló mellett így az öt európai hétközi forduló is beleférne a versenynaptárba, amennyiben az Európa-bajnokság elmarad a nyáron.

Kiemelt kép: Lluis Gene/AFP

Olvasói sztorik