Nemzetközi foci

Benne van a pakliban, hogy kihirdetik a Barcelona bajnoki címét

Döntés március huszonötödikén.

Csütörtökön hivatalossá vált, hogy a koronavírus-járvány miatt egy időre felfüggesztik a világ egyik legerősebb bajnokságát, a LaLigát. Egyelőre két forduló halasztása biztos. A spanyol élvonal huszonhét fordulón van túl: a Betis elleni vereségével a Real Madrid (16-8-3-as győzelmi mutató) visszaengedte az élre az ősi rivális FC Barcelonát (18-4-5), amely kétpontos előnnyel vezet.

Pillanatnyilag megjósolhatatlan, mikor és hogyan folytatódhat a sorozat, még az sem elképzelhetetlen, hogy nem lesz több meccs, és a jelenlegi állás alapján hirdetik ki a győztest. Ez az egyik lehetőség, ám Spanyolországban természetesen abban bíznak, hogy folytatódhat a futball.

Ha mégsem, a LaLiga és a spanyol szövetség vezetése dönt – a tervek szerint legkésőbb március 25-én. Amennyiben nem a jelenlegi állás szerint hirdetnek bajnokot, elképzelhető az évad „törlése”: ez esetben nem hirdetnének győztest és nem lennének kiesők sem. Amint azt a madridi As felvázolta, a negyedik lehetőség – ha nem folytatódhat a sorozat –, hogy a „féltávnál” kialakult állás, vagyis az őszi eredmények alapján hirdetnek bajnokot. Ebben az esetben az FC Barcelona jobb gólkülönbségének köszönhetően lenne bajnok a Real Madrid előtt, ugyanis mindkét csapat negyven ponttal állt…

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY

Így állnak

Olvasói sztorik