Nemzetközi foci sport

Ilyen is van: Mourinho saját magát savazta

José Mourinhót ismerhetjük, nem áll tőle távol a cinizmus, imád vitatkozni, ellenségképet gyártani, de most az is kiderült róla, hogy az önirónia is ott van a kelléktárában.

Mourinho játékos korában középpályásként szerepelt, de nem került be a portugál futball nagyjai közé, az élvonalban a Rio Ave játékosaként mindössze egy meccsen játszott.

Hamar be is látta, hogy nem lesz esélye komoly karrierre, és 24 évesen felhagyott a futballal.

Baltemar Britónál kevesebben ismerik jobban Mourinhót, a korábbi brazil védő ugyanis játszott is együtt Mourinhóval, majd később három klubnál, az Uniao de Leiriánál, a Portónál és a Chelsea-nél is a másodedzője volt.

Brito a Bleacher Reportnak azt nyilatkozta az volt a benyomása, Mourinhónak játékosként csak amolyan hobbi volt a futball.

Jó képességű focista volt, de mellé kissé lusta is, nem dolgozott elég keményen. Megcsinálta, amit kellett, de semmi extrát nem vállalt. Azt szerette, ha a lábához kapja a labdát, de arra nem volt hajlandó, hogy meg is harcoljon érte. Talán emiatt nem is vált jobb játékos belőle

– jellemezte Mourinhót Brito.

A Tottenham edzőjét most szembesítették ezzel a véleménnyel, ő pedig, tőle szokatlan módon nem kezdte el dicsérni magát, hanem elismerte, Brito abszolút jogosan nevezte lustának.

Nem játszattam volna, ilyen egyszerű. Felajánlottam volna más csapatoknak, hogy vigyék el ingyen

– felelte Mourinho arra a kérdésre, hogy mit tett volna edzőként a játékos énjével.

Ilyet is tud a mi Josénk.

Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!