Nemzetközi foci

Ilyen is van: Mourinho saját magát savazta

José Mourinhót ismerhetjük, nem áll tőle távol a cinizmus, imád vitatkozni, ellenségképet gyártani, de most az is kiderült róla, hogy az önirónia is ott van a kelléktárában.

Mourinho játékos korában középpályásként szerepelt, de nem került be a portugál futball nagyjai közé, az élvonalban a Rio Ave játékosaként mindössze egy meccsen játszott.

Hamar be is látta, hogy nem lesz esélye komoly karrierre, és 24 évesen felhagyott a futballal.

Baltemar Britónál kevesebben ismerik jobban Mourinhót, a korábbi brazil védő ugyanis játszott is együtt Mourinhóval, majd később három klubnál, az Uniao de Leiriánál, a Portónál és a Chelsea-nél is a másodedzője volt.

Brito a Bleacher Reportnak azt nyilatkozta az volt a benyomása, Mourinhónak játékosként csak amolyan hobbi volt a futball.

Jó képességű focista volt, de mellé kissé lusta is, nem dolgozott elég keményen. Megcsinálta, amit kellett, de semmi extrát nem vállalt. Azt szerette, ha a lábához kapja a labdát, de arra nem volt hajlandó, hogy meg is harcoljon érte. Talán emiatt nem is vált jobb játékos belőle

– jellemezte Mourinhót Brito.

A Tottenham edzőjét most szembesítették ezzel a véleménnyel, ő pedig, tőle szokatlan módon nem kezdte el dicsérni magát, hanem elismerte, Brito abszolút jogosan nevezte lustának.

Nem játszattam volna, ilyen egyszerű. Felajánlottam volna más csapatoknak, hogy vigyék el ingyen

– felelte Mourinho arra a kérdésre, hogy mit tett volna edzőként a játékos énjével.

Ilyet is tud a mi Josénk.

Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Olvasói sztorik