Tizenhárman karanténba kerültek egy dán topklubnál a koronavírus miatt

A dán labdarúgásban a Bröndby egykori játékosa okozott riadalmat.
Kapcsolódó cikkek

Thomas Kahlenberg a hétvégén úgy gondolta, kikukkant korábbi csapata, a Bröndby soron következő bajnokijára. A 36 éves, 47-szeres válogatott középpályás három éve a koppenhágaiaktól vonult vissza, így szeretettel fogadták, vezetőkkel, játékosokkal is találkozott. Nem beszélve a szurkolókról, hiszen elvegyülve a lelátóról figyelte a kedvenbcek 1-0-s sikerét a Lyngby ellen.

Az öröm csütörtökig tartott, kiderült ugyanis, hogy Kahlenberg megfertőződött a koronavírussal. A Danissport.hu beszámolója szerint a volt játékos nemrég Amszterdamban járt, ott kaphatta el.

A Bröndby IF-nél 13 ember van otthoni karanténban, köztük Ole Palmaa vezérigazgató, Martin Retov edző asszisztens, Jimmy Brinksby elemző, Christian Engell sportpszichológus és a csapat 21 éves középső védője, Joel Kabongo

– írta a klub hivatalos honlapja.

A Lyngby rosszabbul járt, ugyanis három játékosa is 14 nap karanténba került, Patrick Da Silva, Martin Örnskov és Kasper Jörgensen is találkozott a fertőzött Kahlenberggel.

A helyi szövetség egyelőre nem döntött a dán bajnokik esetleges elhalasztásáról.

A hatóságok közzétettek egy felhívást, amelyben keresik azokat a szurkolókat, akik kezet fogtak és/vagy ölelkeztek Kahlenberggel, illetve több mint 15 percig kevesebb, mint két méter távolságra voltak tőle.

Ezután a lehető leghamarabb felveszik a kapcsolatot a listán szereplő személyekkel, és felmérik, hogy karanténba kell-e vonulniuk.

Kiemelt fotó: Thomas Kahlenberg, még dán válogatott mezben (CLAUS BECH / SCANPIX DENMARK / AFP)