Nemzetközi foci sport

Egy hónapra leállhat az olasz sportélet a koronavírus miatt

Az ANSA hírügynökség jelentése szerint az olasz kormány azt fontolgatja, hogy a koronavírus-járvány miatt egy hónapra felfüggesztenek minden sporteseményt és bajnokságot.

A javaslatot a tudományos közösség terjesztette elő, a tömegrendezvényeken, amilyen például egy futballmeccs, fennáll a veszélye, hogy az emberek nem tartják be a biztonságosnak mondott egyméteres távolságot egymástól.

Elmarad a szerdai Juve–Milan is
A koronavírus miatt leállhat a teljes olaszországi sportélet.

A mostani fejleményt valószínűleg az idézte elő, hogy egy nap alatt nagyon megugrott a fertőzöttek száma, hétfőről keddre 428 új esetet regisztráltak. A halottak száma is megnőtt, kedden 79 áldozatról szóltak a hírek, egy nap alatt huszonheten haltak meg a vírus miatt.

De meg kell említeni azt is, hogy százhatvanan már meggyógyultak, közülük 11 emberrel kedden derült ki, hogy a szervezetük legyűrte a vírust.

A vírus miatt már eddig is több bajnoki elmaradt a Serie A-ban, ha életbe lépne az egy hónapos felfüggesztés, az komoly veszélybe sodorná a bajnokság befejezését, hiszen május közepéig végezni kell a meccsekkel, mert júniusban már az Eb-n játszik az olasz válogatott.

A kiemelt képen a nápolyi drukkerek üzenete látható: „Tragédiák esetén nincs rivalizálás, fogjunk össze a koronavírus ellen”. Fotó: Franco Romano / NurPhoto

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!