Nemzetközi foci

Egy hónapra leállhat az olasz sportélet a koronavírus miatt

Az ANSA hírügynökség jelentése szerint az olasz kormány azt fontolgatja, hogy a koronavírus-járvány miatt egy hónapra felfüggesztenek minden sporteseményt és bajnokságot.

A javaslatot a tudományos közösség terjesztette elő, a tömegrendezvényeken, amilyen például egy futballmeccs, fennáll a veszélye, hogy az emberek nem tartják be a biztonságosnak mondott egyméteres távolságot egymástól.

Elmarad a szerdai Juve–Milan is
A koronavírus miatt leállhat a teljes olaszországi sportélet.

A mostani fejleményt valószínűleg az idézte elő, hogy egy nap alatt nagyon megugrott a fertőzöttek száma, hétfőről keddre 428 új esetet regisztráltak. A halottak száma is megnőtt, kedden 79 áldozatról szóltak a hírek, egy nap alatt huszonheten haltak meg a vírus miatt.

De meg kell említeni azt is, hogy százhatvanan már meggyógyultak, közülük 11 emberrel kedden derült ki, hogy a szervezetük legyűrte a vírust.

A vírus miatt már eddig is több bajnoki elmaradt a Serie A-ban, ha életbe lépne az egy hónapos felfüggesztés, az komoly veszélybe sodorná a bajnokság befejezését, hiszen május közepéig végezni kell a meccsekkel, mert júniusban már az Eb-n játszik az olasz válogatott.

A kiemelt képen a nápolyi drukkerek üzenete látható: „Tragédiák esetén nincs rivalizálás, fogjunk össze a koronavírus ellen”. Fotó: Franco Romano / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik