Koronavírussal fertőződött meg a Valenciát a BL-meccsre elkísérő újságíró

Milánót csak hétvégén nyilvánították veszélyes tereppé, pedig már előtte is az volt.
Kapcsolódó cikkek

Az Inter csütörtök este zárt kapuk mögött játssza az FTC csoportjából továbbjutó bolgár Ludogorec elleni Európa Liga-visszavágóját, amelyen várhatóan a közönség támogatása nélkül sincs veszélyben a továbbjutása, hiszen az első meccset 2-0-ra nyerte idegenben.

A milánói San Siróban egy héttel ezelőtt is rendeztek egy nemzetközi kupameccset, akkor a stadiont albérletként használó Atalantát nagyjából 40 ezer nézője kísérte el, és ők boldogan ünnepelhettek a Valencia elleni BL-nyolcaddöntő végén, mert a bergamóiak szép gólokkal 4-1-re nyertek.

A Valenciát elkísérő egyik spanyol újságírónál hazatérése után a koronavírus tünetei jelentkeztek, és a tesztje is pozitív lett. A 44 éves újságíró a második fertőzött, akinél Valenciában koronavírust regisztráltak.

Még Cristiano Ronaldo sem nyerhet a koronavírus ellen
A koronavírus terjedése a sporteseményeket is boríthatja, Olaszországban a focibajnokság legnagyobb meccsét szurkolók nélkül vívják, az egyik legfontosabb bringaversenyt törölhetik, holott az eddig csak a két világháború alatt maradt el. Lehet, hogy a nyári olimpia miatt is aggódni kell.

A kiemelt képen egy szurkoló látható a Real Madrid-Manchester City BL-nyolcaddöntő. Fotó: OSCAR DEL POZO / AFP