Élő Nemzetközi foci

A Real Madrid saját otthonában kapott ki, a Juve idegenben

A Real Madrid hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Manchester Citytől, a Juventus pedig a Lyon vendégeként kapott ki 1-0-ra a Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőiben.

Az első félidőben szinte semmi sem történt Madridban, még olyan abszurd jelenet is megesett, hogy a vendégek kapusa egyhelyben állt a labdával, de senki sem támadta, ezért nem is csinált semmit másodpercekig. A második félidőben aztán a totojázó angoloktól szerzett labdát Vinicius Junior, majd kifogástalan átadásából Isco lőtt gólt.

Ettől felpörgött a Manchester City és bár sokáig nagy helyzete nem volt, végül Kevin De Bruyne betört a tizenhatoson belülre, négy védő gyűrűjéből is középre csavart és Sergio Ramos szorításában Gabriel Jesus fejelt gólt. A Real Madrid játékosai nagyon reklamáltak, mert úgy érezték, a brazil lökte Ramost, de a videobíró úgy döntött, érvényes a gól.

A nagy bajok csak ezután jöttek a hazaiaknak, Daniel Carvajal vágta föl a csereként beálló Raheem Sterlinget, a jogos büntetőt pedig De Bruyne értékesítette. Percekkel később Ramos lerántotta a gólhelyzetben kilépő Jesust, ezért azonnal piros lapot kapott.

Másra nem is volt már idő, Pep Guardiola ezzel edzőként tizedjére is legyőzte a Real Madridot edzőként.

Eközben a Lyon meglepetésre legyőzte a Ronaldóval felálló Juventust, de nem érdemtelenül. Karl Toko Ekambi kétszer is kapufát lőtt, Lucas Tousart viszont nem hibázta el a százszázalékos ziccerét. Az olaszok nem tudták feltörni a hazai csapat védelmét, csak a hajrában lőtt Paolo Dybala egy lesgólt.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Real Madrid–Manchester City 1-2 (0-0)
Gólszerző: Isco (60.) ill. Gabriel Jesus (78.), De Bruyne (83.)
Kiállítva: Ramos (86.)

Lyon–Juventus 1-0 (1-0)
Gólszerző: Tousart (31.)

Kiemelt kép: David Ramos/Getty Images

Guardiola tizedjére verte a Real Madridot

A Real Madrid hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Manchester Citytől, a Juventus pedig a Lyon vendégeként kapott ki 1-0-ra a Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőiben.

Az első félidőben szinte semmi sem történt Madridban, majd a totojázó angoloktól szerzett labdából Isco lőtt gólt. Ettől felpörgött a Manchester City és Kevin De Bruyne előbb Gabriel Jesus fejére varázsolta a labdát, majd egy jogos büntetőt értékesített. A Real Madrid ráadásul tíz emberrel fejezte be a meccset: Sergio Ramos rántotta le a gólhelyzetben kilépő Jesust, amiért azonnal piros lapot kapott.

Ez volt Pep Guardiola tizedik győzelme edzőként a Real Madrid ellen, emellett 4 döntetlen és 4 vereség a mérlege.

Eközben a Lyon meglepetésre legyőzte a Ronaldóval felálló Juventust, az olaszok nem tudták feltörni a hazai csapat védelmét, csak a hajrában lőtt Paolo Dybala egy lesgólt.

Mahrez túlcifrázta

Szépen ment végig a Real védelmén, de amikor már lőni kellett volna, egyszerűen belevezette Varane-ba a labdát.

Sergio Ramos kiáll!

Gabriel Jesus csapott le a röviden hátratett labdát, Sergio Ramos lerántotta a brazilt, még épp a tizenhatos előtt, amiért szabadrúgást kapott a Manchester City, a hátvéd pedig egy piros lapot!

Bent is van

Kevin De Bruyne a jobb alsó sarokba lőtt, Courtois viszont a bal oldalra dőlt.

Tizenegyes!

Sterling megtolta, Carvajal elkaszálta. Egyértelmű büntetőnek tűnik.

Itt az egyenlítés!

Kevin De Bruyne tört be a tizenhatoson belülre és hiába vették körbe négyen a belga középpályást, csak be tudta adni a labdát. Ráadásul hibátlanul, Sergio Ramos mögül Gabriel Jesus fejelt kapura, Courtois csak belekapni tudott. Ellenőrizte a videobíró is, mert a brazil lökte Ramost, de úgy döntöttek, ennyi belefér.

Cserék mindkét oldalon

Bernardo Silva helyére Raheem Sterling állt be, a túloldalon pedig Gareth Bale érkezett Vinicius helyett.

Dybala ad életjelet Lyonban

A szervezett francia védelemmel szemlátomást nem bír a Juventus, de Dybala csak helyzetbe került, ám nem sokkal kapu mellé lőtt. Ráadásul ezután a karja is vérzett, így ápolásra szorult az argentin támadó.

Most már nyom a Real Madrid

Isco jobb szélen kavargatott, de a beadási kísérletét blokkolták a manchesteriek. A kivágott labdát viszont begyűjtött Sergio Ramos és az akció végén pont ő kapta vissza Iscótól a labdát, ám a védőkről az a kapu fölé pattant.

Jöhetett volna a következő is

Hirtelen jóval sürgősebb lett a meccs a Manchester Citynek, ám a Real Madrid védelme tartja a frontot. Egy ellentámadás végén viszont Valverde nyeste középre a labdát, picit volt csak hosszú az érkező Benzemának.

Hoppá, ezt a City összehozta

Addig-addig vacakoltak az angolok, míg baj lett belőle. Kyle Walker sem szabadított föl időben, Vinicius elcsente a labdát, majd az érkező Iscóhoz tálalt, aki estében a jobb alsó sarokba gurított.

Alakul ez a meccs

Egy kicsit jobb már az iram, Mahrez került jobb szélen helyzetbe, de Courtois szép mozdulattal hárítani tudott. A túloldalon Iscót keresték egy beadással, de épp csak ráesett a fejére a labda, Edersonnak gyakorlatilag az ölébe hullott a labda.

Mahrez joggal fogja a fejét

Casemiro teljesen feleslegesen kezdett sarkazgatni, egyenesen Rodrihoz adta így a labdát. Ebből indult meg Kevin De Bruyne, a Real Madrid szerencséjére viszont Mahrez a tizenhatos jobb sarkáról befelé cselezett és kapu mellé lőtt, pedig De Bruyne és Walker is ígéretesen mozgott el, ebben sokkal-sokkal több volt.

Nyolcszor lőttek kapura a csapatok

Ebből csak háromszor találták el a kaput, két nagy védést láttunk, de ennél sokkal-sokkal többet ígért ez a párharc. Térfélcsere után remélhetőleg felpörögnek a csapatok.

Nagy helyzettel ért véget egy kis félidő

De Bruyne szöglete után kitenyerelte a labdát Courtois, de pont Gabriel Jesus elé esett így, aki kapásból tüzelt. A gólvonalon álló három Real Madrid-védő nagy nehezen felszabadított, majd nem sokkal később véget is ért a félidő. Szerencsénkre, ritka unalmasra sikerült.

Már a második Ekambi-léc

Ekambi előbb-utóbb csak betalál, már másodjára találta el a lécet. A Juventusnak fel kell ébrednie, ha el akar érni valamit ma este, mert már 3-0 is lehetne.

Itt a nap első gólja

De Ligtet kellett a pálya szélén ápolni, a Lyon pedig azonnal ki is használta az emberelőnyt. Lucas Tousart került kihagyhatatlan helyzetbe Aouar betörését követően, így némi meglepetésre vezetnek a franciák.

Laporte-nak ennyi volt

Lent maradt a vendégek középhátvédje, sőt még a hordágy is pályára érkezett, de erre szerencsére nem volt szükség. Senki sem bántotta, de nagy érvágás ez a Citynek. A helyére Fernandinho állt be a védelem tengelyébe.

Most Ederson védett óriásit

Mendy ívelte be bal szélről a labdát, a kiválóan érkező labdát Benzema fejelte kapura, de Ederson leért és ki tudta paskolni a gólvonalról. A második hullámban érkező játékosok már nem tudták bepofozni a labdát a kapuba, így maradt a 0-0.

Benjamin Mendyé az első sárga lap

Eddig kimondottan sportszerű volt a meccs, az elmúlt percekben akadt egy-egy szabálytalanság, végül Mendy úgy buktatta Modricot, hogy muszáj volt büntetni. Ezzel az is eldőlt, hogy kihagyja a visszavágót.

Vinicius megkavarta a Cityt

Bal szélen tört be az ellenfél védelme mögé Real Madrid csatára, a besegítő Mahrez viszont elcsente a labdát. Sokat pepecselt vele, Vinicius vissza is szerezte, de csak szabálytalanság árán, úgyhogy megkapta a Manchester City a labdát.

Olvasói sztorik