Élő Nemzetközi foci

A Real Madrid saját otthonában kapott ki, a Juve idegenben

A Real Madrid hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Manchester Citytől, a Juventus pedig a Lyon vendégeként kapott ki 1-0-ra a Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőiben.

Az első félidőben szinte semmi sem történt Madridban, még olyan abszurd jelenet is megesett, hogy a vendégek kapusa egyhelyben állt a labdával, de senki sem támadta, ezért nem is csinált semmit másodpercekig. A második félidőben aztán a totojázó angoloktól szerzett labdát Vinicius Junior, majd kifogástalan átadásából Isco lőtt gólt.

Ettől felpörgött a Manchester City és bár sokáig nagy helyzete nem volt, végül Kevin De Bruyne betört a tizenhatoson belülre, négy védő gyűrűjéből is középre csavart és Sergio Ramos szorításában Gabriel Jesus fejelt gólt. A Real Madrid játékosai nagyon reklamáltak, mert úgy érezték, a brazil lökte Ramost, de a videobíró úgy döntött, érvényes a gól.

A nagy bajok csak ezután jöttek a hazaiaknak, Daniel Carvajal vágta föl a csereként beálló Raheem Sterlinget, a jogos büntetőt pedig De Bruyne értékesítette. Percekkel később Ramos lerántotta a gólhelyzetben kilépő Jesust, ezért azonnal piros lapot kapott.

Másra nem is volt már idő, Pep Guardiola ezzel edzőként tizedjére is legyőzte a Real Madridot edzőként.

Eközben a Lyon meglepetésre legyőzte a Ronaldóval felálló Juventust, de nem érdemtelenül. Karl Toko Ekambi kétszer is kapufát lőtt, Lucas Tousart viszont nem hibázta el a százszázalékos ziccerét. Az olaszok nem tudták feltörni a hazai csapat védelmét, csak a hajrában lőtt Paolo Dybala egy lesgólt.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Real Madrid–Manchester City 1-2 (0-0)
Gólszerző: Isco (60.) ill. Gabriel Jesus (78.), De Bruyne (83.)
Kiállítva: Ramos (86.)

Lyon–Juventus 1-0 (1-0)
Gólszerző: Tousart (31.)

Kiemelt kép: David Ramos/Getty Images

Lyonban csattant a kapufa

Ekambi kapufája fúj ébresztőt a Juventusnak, nagy lehetősége volt a vezetés megszerzésére a Lyonnak.

Itt is egy helyzet

Na, hát tud is focizni mindkét csapat! Kevin De Bruyne hibátlan indítása után Gabriel Jesus kicselezte Varane-t, a lövése viszont túlságosan középre ment, Courtois védeni tudta.

ÉBRESZTŐ

Mindkét csapatnak, elképesztő jelenet: Ederson egyhelyben áll a labdával, de mivel egyetlen hazai játékos sem támadja, másodpercekig nem történt a világon semmi. Elég jól leírja az eseménytelen gurigázást, ami jellemezte eddig a meccset. Talán focizni is lehetne…

Csak megvan az első kapura lövés

Sergio Ramos labdaszerzéséből kezdődött minden, a Real akciójában azonban az utolsó passzokba hiba csúszott. Végül egy kifejelt labda Varane-hoz került, az átvétellel eltolta Kevin De Bruyne mellett és cirka 18 méterről ballal tüzelt – jócskán a kapu fölé.

Végre történt valami

Nem kényeztettek el minket a fiúk helyzetekkel, Valverde viszont szépen nyeste középre a labdát Benzema irányába, Laporte kulcsfontosságú fejessel tisztázott.

Behúzta a kéziféket a Real

Türelmesen adogattak a hazaiak, főleg hátul, de végül csak átrepült egy nagy ívelés a jobb szélre kihúzódó Benzemához. Carvajallal azonban már nem sikerült jól az összjáték, így ebből sem lett semmi.

A hazai csapat kezdett

Nagy intenzitással kezdtek a csapatok, a Real Madrid labdavezstéséből ügyesen járatta a labdát a Manchester City, de lövésig nem jutott.

A mai főszereplők

A legnagyobb meglepetés, hogy Kroos kimaradt a Real Madrid kezdőcsapatából, de Marcelót is inkább a végekezés szempontjából biztos Mendy váltotta.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, F. Mendy – Modric, Casemiro, Valverde, Isco – Benzema, Vinícius Junior.

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, B. Mendy – Gündogan, Hernández, De Bruyne – Mahrez, Gabriel Jesús, Bernardo Silva.

Franciaországban De Ligt bizalmat kapott, elöl Cuadrado, Ronaldo és Dybala kezd, Higuaín csak csere.

Lyon: Lopes – Denayer, Marcelo, Marcal – Dubois, Guimaraes, Tousart, Aouar, Cornet – Dembele, Toko-Ekambi.

Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci, De Ligt, Sandro – Bentancur, Pjanic, Rabiot – Cuadrado. Ronaldo, Dybala.

Nem is olyan régen egy gól döntött

A 2015-16-os szezonban az elődöntőben találkozott egymással a Manchester City és a Real Madrid. A gólnélküli első találkozót követően a Santiago Bernabéuban 1-0-ra nyertek a spanyolok, a brazil Fernando öngóljával. Nem kizárt, hogy idén is elég lehet egyetlen találat.

Olvasói sztorik