A Barca fennakadt Gattuso védőfalán, a Bayern München gálázott Londonban

Nem született döntés a két BL-debütáló edző csatájában, a bajorok viszont kivégezték a Chelsea-t.
Kapcsolódó cikkek

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi játéknapján a Bayern München simán 3-0-ra verte a Chelsea-t idegenben, az FC Barcelona pedig 1-1-es döntetlent harcolt ki a Napoli vendégeként.

Londonban szinte végig a bajorok domináltak, az első félidőben néhány helyzetig és egy felső lécen csattanó Thomas Müller-fejesig jutottak a vendégek. Térfélcsere után azonban már nem kegyelmezett a Bayern: Robert Lewandowski kétszer is kiszolgálta Serge Gnabryt, aki így három perc alatt duplázni tudott. A 76. percben ráadásul Lewandowski is betalált, így reménytelen helyzetbe került a mérkőzésen és a párharcban is a Chelsea, amely Marcos Alonso butasága miatt tíz emberrel fejezte be a meccset.

Nápolyban egészen más mérkőzés zajlott, Gennaro Gattuso ugyanis nagyon védekező felfogásban küldte ki a csapatát a Barcelona ellen. Ebből állóháború lett, a katalánok hiába adogattak, a hazaiak alig jutottak labdához. Amikor viszont Junior Firpótól elpattant a labda, nem volt kegyelem: Piotr Zielinski kapura tört, majd Dries Mertenshez játszotta a labdát, aki pokoli nagy gólt lőtt.

A második félidőben sikerült csak egyenlítenie a Barcelonának, a Sergio Busquets ugratta ki Semedót, aki azonnal centerezett, az érkező Antoine Griezmann pedig az üres kapuba passzolhatott. Felpörgött a mérkőzés és egy kicsit feszültté is vált, ez a hajrában csúcsosodott ki, amikor Arturo Vidal előbb elkaszálta Rui Mariót, majd kakaskodással azonnal megkapta második sárgáját is.

Ugyan a mérkőzést nem veszítette el végül a Barca, de Busquets sárga, Vidal pedig piros lap miatt ki fogja hagyni a visszavágót, ami komoly érvágás az egyébként is megtizedelt katalán csapatnak. Jól vizsgázott viszont a BL-ben Gattuso és Quique Setién is, ez volt az első meccsük a sorozatban edzőként.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Napoli–FC Barcelona 1-1 (1-0)
Gólszerző: Mertens (30.) ill. Griezman (58.)
Kiállítva: Vidal (89.)

Chelsea–Bayern München 0-3 (0-0)
Gólszerző: Gnabry (51., 54.), Lewandowski (76.)
Kiállítva: Alonso (83.)

Kiemelt kép: Robin Jones/Getty Images