Nemzetközi foci sport

Guardiola: Ha nem menesztenek, száz százalék, hogy maradok

Josep Guardiola vezetőedző akkor sem hagyja el a Manchester City labdarúgócsapatát, ha jogerőre emelkedne az a súlyos büntetés, amellyel az európai szövetség (UEFA) a következő két idényre kizárta a klubot a nemzetközi kupaporondról. Erről korábban már írtunk, ám most a szakember is megszólalt a kérdésben.

Miért mennék el? Egy hónapja mondtam, hogy szeretem ezt a klubot, szeretek itt lenni. Akkor miért mennék el? Ha nem menesztenek, száz százalék, hogy maradok

– jelentette ki a spanyol tréner.

Guardiola 2016 februárjában vette át a Manchester City irányítását, azóta Angliában öt trófeát nyert csapatával, köztük két bajnoki címet, de a BL-ben még az elődöntőig sem tudott eljutni. A szakember szerződése 2021 nyaráig szól a Manchester Citynél, amely jelenleg a Liverpool mögött 22 pontos hátránnyal második a Premier League-ben, a BL nyolcaddöntőjében pedig a Real Madriddal találkozik.

Ha valaki hisz az igazában, az a végsőkig harcol. Ezt fogjuk tenni mint klub és mint csapat is

– mondta Guardiola, aki hozzátette, beszéltek a játékosokkal és a szezon hátralévő részében a lehető legjobbat akarják kihozni magukból, csak a játékra akarnak koncentrálni, aztán majd meglátják milyen ítélet születik.

Az európai szövetség a pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt tiltotta ki múlt pénteken a nemzetközi kupaporondról a Manchester Cityt a következő két idényre, mellékbüntetésként pedig 30 millió eurós bírságot is kiszabott. Az UEFA a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester Citynél.

A BL-kizárás felpörgeti vagy megsemmisíti a Manchester Cityt?
Kezdődik a Bajnokok Ligája legjobb része: az egyenes kieséses szakasz. Innentől már nincs számolgatás és körbeverés, amelyik csapat erősebb, az továbbjut. December közepe óta tudjuk a párosításokat, az azóta eltelt két hónapban azonban eléggé megváltoztak az erőviszonyok.

A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t, bár mindezt a klub tagadta. Az UEFA szerint a szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig nem működött együtt a kivizsgálás során. A Manchester City fellebbez az ítélet ellen a nemzetközi sportdöntőbíróságnál (CAS).

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!